Klaus Iohannis: "Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în contrast cu moştenirea şi viziunea lui Mihail Gorbaciov"

207
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei este într-un "contrast puternic" cu moştenirea lăsată de ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, şi cu viziunea "curajoasă" a acestuia pentru o lume a păcii.

"Mihail Gorbaciov a fost un lider care a înţeles în mod înţelept că încheierea Războiului Rece este abordarea corectă. Actualul război purtat de Rusia împotriva Ucrainei, brutal, neprovocat şi nejustificat, este într-un contrast puternic cu moştenirea şi viziunea sa curajoasă pentru o lume paşnică", a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter.

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a murit marţi, la vârsta de 91 de ani.

Între 1990 şi 1991, Gorbaciov a ocupat funcţia de preşedinte al Uniunii Sovietice, după care a fost nevoit în cele din urmă să demisioneze pe 25 decembrie 1991, ceea ce a dus la sfârşitul URSS.

Gorbaciov, care a primit Premiul Nobel pentru pace în 1990, a încheiat acorduri de reducere a armamentului cu SUA şi parteneriate cu statele occidentale pentru a îndepărta Cortina de Fier, care a divizat Europa după Al Doilea Război Mondial şi a dus la reunificarea Germaniei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4797 secunde