Klaus Iohannis respinge amânarea datei alegerilor parlamentare

2034
Klaus Iohannis respinge amânarea datei alegerilor parlamentare - 012-1601483709.jpg
Klaus Iohannis respinge amânarea datei alegerilor parlamentare până în martie 2021, așa cum a propus miercuri Călin Popescu Tăriceanu, care a invocat motive de siguranță sanitară. Șeful statului spune că sunt parlamentari care vor să mai ia diurnă câteva luni după expirarea mandatului și atrage atenția că Parlamentul nu mai poate adopta legi organice după data de 20 decembrie, când se încheie mandatul actualilor aleși, potrivit Digi24. 


„Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentre. Este încercarea jalnică a unor parlamentari care vor să mai prindă câteva luni de diurnă. Sper ca procedurile care sunt în curs să ducă la validarea acestei date (6 decembrie pentru alegerile parlamentare - n.r.)”, a declarat Klaus Iohannis miercuri, la Cotroceni.


El arată că mandatul parlamentului expiră pe 20 decembrie, dată după care Legislativul nu mai poate adopta legi organice, lucru de neacceptat în condițiile pandemiei și a iernii care ne așteaptă. 


„Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din oficiu, dar parlamentarii nu mai pot discuta legi organice, ci doar legi simple. Închipuiți-vă, în plina iarnă, în plină pandemie, Parlamentul să nu poată lua decizii importante pentru a stăvili pandemia. Pentru a veni cu legi bune, e nevoie de un parlament cu puteri depline, 100% funcțional, nu ca acum, cu o majoritate toxică și parlamentari care abia așteaptă să mai ia diurnă trei luni”, a mai spus Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3793 secunde