Klaus Iohannis: „Situaţia de securitate de la Marea Neagră - îngrijorătoare”

180
Klaus Iohannis: „Situaţia de securitate de la Marea Neagră - îngrijorătoare” - iohannischisinauiar-1630247670.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, la discuţiile de la Chişinău cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, al Republicii Polone, Andrzej Duda, şi al Ucrainei, Volodimir Zelenski, că situaţia de securitate din regiunea Mării Negre continuă să fie îngrijorătoare, reiterând susţinerea României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova şi a Ucrainei.

Iohannis a fost prezent la manifestările de la Chişinău dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova.

Cei patru preşedinţi au discutat despre securitatea regională, cooperarea în cadrul iniţiativelor regionale, viitorul Parteneriatului Estic, inclusiv privind Summitul din decembrie 2021, şi conflictele prelungite, inclusiv privind dosarul transnistrean, precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, scrie Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că situaţia de securitate din regiunea Mării Negre continuă să fie îngrijorătoare, a reiterat susţinerea ţării noastre pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Republicii Moldova şi ale Ucrainei şi a reconfirmat poziţia României de sprijin ferm al parcursului european ale acestor două state, arată sursa citată.

De asemenea, preşedintele Iohannis a reiterat, în privinţa dosarului transnistrean, că România susţine o soluţie care să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale internaţional recunoscute, fără afectarea vectorului pro-european al politicii externe a Republicii Moldova, se menţionează în comunicat.

La întrevederea bilaterală cu preşedintele Republicii Moldova, şeful statului român a adresat Maiei Sandu invitaţia să efectueze o vizită la Bucureşti în perioada imediat următoare, invitaţie acceptată cu plăcere de către aceasta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3891 secunde