Klaus Iohannis solicită să se adreseze Parlamentului pe 22 iunie

142
Klaus Iohannis solicită să se adreseze Parlamentului pe 22 iunie - klausiohannissolicita-1434127566.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Parlamentului Strategia Națională de Apărare a Țării, informează Administrația Prezidențială.

Totodată, șeful statului le-a transmis președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, solicitarea de a adresa Parlamentului un mesaj referitor la Strategia Națională de Apărare a României pe 22 iunie, începând cu ora 17,00.

"Una dintre principalele noutăți aduse de această strategie este conceptul de securitate națională extinsă. Aceasta nu este privită doar prin perspectiva apărării, ci prin evaluarea aspectelor care țin de ordine publică, economie, infrastructură, educație, sănătate, mediu, cultură, fiindcă toate acestea au un impact asupra securității naționale", a spus Iohannis.

Pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, ai instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale. Strategia Națională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de șase luni de la învestirea în funcție a președintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6334 secunde