Klaus Iohannis, validat președinte al României. "Voi respecta Constituția în litera și spiritul ei"

890
Klaus Iohannis, validat președinte  al României.

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a adoptat, vineri, hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale și a alegerii lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, iar la ceremonia solemnă de validare au participat președintele ales și președintele în funcție, Traian Băsescu.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Ze-grean, a citit actul de validare a rezultatului alege-rilor, un exemplar fiindu-i înmânat apoi președintelui ales.

"Este acesta, desigur, un moment festiv. Dar, în același timp, vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluție, se încheie o etapă și iată românii prin votul lot au spus foarte clar: «Stop și de la capăt». Vreau să vă spun cu toată fermitatea azi, aici, că voi fi președintele care respectă Constituția în litera și spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut să spun când m-am prezent în fața electoratului cu afirmația « Vreau să reconectez președintele României la Constituție»", a spus Iohannis.

El a susținut că, în opinia sa, președintele trebuie să inspire națiunea și să devină un etalon al societății.

"Dincolo de aceste lucruri însă, cred că președintele României, prin viziunea cu care vine, trebuie să inspire națiunea română, iar prin comportamentul public pe care îl va avea - să devină un etalon al societății române. Vă mulțumesc tuturor", a spus Iohannis în înche-ierea discursului său.

El a ținut să îi mulțumească lui Traian Băsescu pentru prezență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.638 secunde