La Medgidia, se va înființa un depozit ecologic de deșeuri

763
1
La Medgidia, a avut loc dezba-terea publică a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul "Amenajare depozit ecologic deșeuri menajere și industriale", propus a fi amplasat în intravilanul municipiului Med-gidia, județul Constanța.

În prima parte a dezbaterii, a fost prezentat proiectul și ceea ce presupune implementarea acestuia. Depozitul ecologic de deșeuri va fi amplasat în partea de est a orașului, pe spațiul fostei cariere de calcar, pe o suprafață disponibilă de 18,86 hectare, putând fi extinsă în timp până la 70 hectare, și va deservi atât populația Medgidiei, cât și pe cea din zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia. Investiția pentru depozitul ecologic zonal va fi realizată de către operatorul GBI Serveis SAU, pentru beneficiar - Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia.

În cadrul dezbaterilor, primarul Marian Iordache a precizat că este importantă înființarea acestui depozit la Medgidia din mai multe considerente.

"În primul rând, sunt asigurate condițiile de mediu, datorită pereților versanților care nu permit ca mirosurile să fie purtate în zona învecinată, iar stratul de loess va reduce valoarea investiției. De asemenea, depozitul propus se află în apropierea căilor de comu-nicație, drumuri și căi ferate, și este ascuns privirii, neavând un impact vizual. Din punct de vedere economic, investitorul are resursa financiară necesară disponibilă în orice moment, iar amenajarea depozitului ar putea fi realizată într-o perioadă de la trei la șase luni, cu o economie mare, lucra-rea putând începe într-o perioadă de 60 de zile de la momentul obținerii acordului", a precizat Marian Iordache.

Pe parcursul desfășurării dez-baterii, au luat cuvântul și cetățeni aflați în sală, care și-au exprimat nelămuririle și întrebările referi-toare la subiectul abordat.

Comentează știrea

participant
1 septembrie 2011
dezbatere

dezbatere? fals! o tiganeala intre pnl(iordache) si psd(vladescu,darie).halal coalitie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.353 secunde