Operele realizate în tabăra de pictură de la Medgidia, expuse la spitalul din localitate

542
Operele realizate în tabăra de pictură de la Medgidia, expuse la spitalul din localitate - tabarapicturamedgidia2-1314626951.jpg
În perioada 18-28 august, la Medgidia, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură "Lucian Grigorescu". La această ediție, au participat 14 pictori din Bulgaria, Ser-bia, Macedonia, Turcia și România, artiști plastici ce au lăsat municipalității opere importante.

Au fost prezenți în tabăra de la Medgidia: Mufit Isler și Rusen Esref Yilmaz, din Turcia, Miroslav Iovanovich, din Serbia, Simonida Filipova Kitanovska și Sonja Dimovska, din Macedonia, Gergana Rahneva și Rumen Racicov, din Bulgaria, Cornelia Gherlan, Oana Sfetcu, Mariana Samoilă, Octavia Stratulat, Ioana Streinu, Constantin Papado-pol și Mircea Costea, din România.

În cadrul întâlnirii, fiecare pictor a realizat câte trei lucrări plastice, ope-re ce vor fi expuse în Spitalul Municipal Medgidia, continuându-se astfel programul de agrementare plastică a spațiilor publice din cadrul instituției medicale, conform proiectului de tera-pie prin artă, inițiat în urmă cu doi ani.

Finalul Taberei de Pictură a fost marcat de vernisajul care a avut loc duminică, de la ora 18.00, în Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu". La eveniment, au fost prezenți consilieri locali, directori ai instituțiilor de învățământ din localitate, cadre medicale, oameni de afaceri și autoritățile locale. Invitații au avut ocazia să îi cunoască pe cei 14 artiști participanți și să admire operele de artă rezultate în urma muncii lor.

Un oaspete important a fost Alice Dinculescu, binecunoscutul critic de artă, care a răspuns prezent și în acest an, fiind alături de artiști și exprimându-și părerea avizată referitor la tablourile realizate în acest an.

La final, criticul de artă a făcut o scurtă descriere pentru fiecare pictor, iar primarul Marian Iordache le-a înmânat acestora diplomele de participare, felicitându-i pentru rezultatele lor și mulțumindu-le totodată pentru efortul întreprins în aceste zile.

"S-a încheiat o nouă ediție a Taberei Internaționale de Pictură de la Medgidia, la finalul căreia suntem fericiți să vedem rezultatele muncii voastre pentru care vă mulțumim și vă suntem recunoscători. Sper că ați trăit expe-riențe noi la Medgidia și vă veți reîntoarce cu plăcere în tabăra noastră și în anii următori. În ceea ce privește municipiul, comunitatea noastră este mai bogată atât spiritual, cât și material, datorită tablourilor pe care le ad-mirăm azi, aici, și le interpretăm fiecare după propriile gusturi și simțăminte, iar începând cu zilele următoare, ele vor bucura privirile pacienților, cadrelor medicale și vizitatorilor din spital", a spus primar Marian Iordache.

După vernisaj, artiștii și-au împărtă-șit opiniile despre cele zece zile petre-cute împreună, și-au luat la revedere de la organizatori și au promis că vor reveni de câte ori vor avea ocazia la Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5128 secunde