Venusul, un alt loc numai bun pentru kitesurfing

471
Marea ceva mai agitată de zilele trecute a fost exact pe placul iubitorilor de kitesurfing (kiteboarding), un sport ceva mai nou, care a început să prindă bine și pe litoralul românesc.

În Venus, de exemplu, vântul mai puternic din ultima perioadă a creat premizele unor zile de nota zece pentru pasionați. Curajoșii au zburat deasupra apei, și la propriu și la figurat, și s-au arătat mai mult decât mulțumiți, în ciuda faptului că, tocmai din cauza vântului puternic și a lipsei de experiență, echipamentul era destul de greu de controlat. Se învață din mers, însă, așa că orice greșeală nu poate fi decât un pas înainte.

v v v

Practicanții acestui sport spun că senzația pe care o simți acolo, deasupra apei, purtat de vânt, este unică. Îți dă sentimentul de libertate, iar adre-nalina este la maximum. Să nu credeți însă că este ușor. Vântul vă poate fi și prieten, dar și dușman.

În plus, este și destul de costisitor. Practicanții de kitesurfing trebuie să scoată din buzunare în jur de 1.000 de euro pentru un echipament complet, adică pentru un kite (zmeu), o placă și un ham, la care se adaugă un costum, dar și alte accesorii necesare și mai mult decât utile. Acest preț crește, însă, dacă deja sunteți inițiat în "tainele" kite-surfingului și vreți ceva mai mult. De altfel, împătimiții acestui sport au investit cel mai probabil bani în mai multe zmee și asta deoarece dimensiunea unui kite variază în funcție de viteza vântului.

Sfârșit de vară…

Turiștii din Venus nu sunt însă prea încântați, nu atât de prezența vântului, cât de faptul că acesta reprezintă primul semn că toamna este aproape. Plaja de aici era, zilele trecute, de-a dreptul pustie în unele zone, chiar dacă soarele încă era destul de puternic, numai bun ar spune unii. Vântul nu a fost însă pe placul multora, mai ales a celor care iubesc apa. Odată ieșiți din mare, prosoapele mari, de plajă, reprezentau primul lucru pe care turiștii puneau mâna.

De cealaltă parte, zilele cu ceva vânt, cu care s-a confruntat și Venusul, sunt de-a dreptul relaxante pentru cei care se refugiază pe plajă nu pentru o baie în mare, ci pentru liniște, relaxare.

În plus, șoferii sunt mai mult decât fericiți. În timpul săptămânii, cel puțin, se găsesc locuri berechet de parcare (fără plată!), exact lângă plajă. Totuși… și acest lucru arată că vara este pe sfârșite…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3087 secunde