La scrutinul din 6 decembrie se va vota și cu urna specială

148
La scrutinul din 6 decembrie se va vota și cu urna specială - 1-1607021887.jpg
Persoanele care sunt izolate sau carantinate la domiciliu, își pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, în temeiul deciziilor BEC nr. 40/29.11.2020 republicată și nr. 94/29.11.2020. Mai jos, câteva exemple despre cum trebuie procedat:


1. Ești izolat/carantinat la domiciliu și ai toate documentele justificative?
├Än cazul ├«n care e╚Öti carantinat sau izolat la domiciliu ╚Öi ai toate documentele necesare pentru a justifica regimul impus de DSP Constan╚Ťa, dar ╚Öi cererea pentru exercitarea dreptului de vot prin urna special─â, actele trebuie depuse, de c─âtre oricine, ├«n numele t─âu, la sec╚Ťia de votare la care este arondat imobilul ├«n care e╚Öti izolat/carantinat, pe data de 5 decembrie a.c., ├«n intervalul orar 18:00 ÔÇô 20:00. A doua variant─â, ├«n acest caz, este s─â trimi╚Ťi toate documentele, la fel, printr-un intermediar, la sediul BEJ sau pe adresa de e-mail p.bejconstanta@bec.ro.


2. Ești izolat/carantinat la domiciliu și NU ai toate documentele justificative?
Situa╚Ťia cere s─â completezi cererea tip, pe care, apoi, o vei trimite pe adresa de e-mail p.bejconstanta@bec.ro, p├ón─â pe 4 decembrie a.c. Biroul Electoral Jude╚Ťean va centraliza toate cererile ╚Öi le va trimite la DSP Constan╚Ťa, care, mai departe, va analiza toate aceste cereri, pentru a verifica dac─â persoanele ├«n cauz─â sunt, ├«ntr-adev─âr, izolate/carantinate la domiciliu. O list─â complet─â va fi transmis─â de DSP Constan╚Ťa c─âtre BEJ Constan╚Ťa, iar, apoi, lista final─â ajunge la Institu╚Ťia Prefectului. De aici, reprezentan╚Ťii Prefecturii vor trimite c─âtre toate sec╚Ťiile de votare, p├ón─â cel t├órziu pe data de 6 decembrie a.c., ora 10:00, listele cu oamenii care au dreptul s─â voteze, folosind urna special─â.


3. Nu te po╚Ťi deplasa le sec╚Ťia de votare, din cauza unor probleme medicale de alt─â natur─â?
Vei proceda exact ca la punctul 1: toate documentele justificative (inclusiv cererea pentru exercitarea dreptului de vot prin urn─â special─â), care atest─â c─â nu e╚Öti deplasabil, vor fi depuse, de oricine, la sec╚Ťia de votare arondat─â, pe 5 decembrie a.c., ├«n intervalul 18:00 ÔÇô 20:00 sau pot fi depuse la sediul BEJ Constan╚Ťa ori trimise online, pe adresa de e-mail p.bejconstanta@bec.ro.


ÔÇ×Orice rom├ón are drept de vot, a╚Öa cum scrie negru pe alb ╚Öi ├«n Constitu╚Ťia Rom├óniei, la articolul 36. Chiar dac─â ne confrunt─âm cu o situa╚Ťie atipic─â, dorim s─â facilit─âm acest drept pentru fiecare cet─â╚Ťean, fie c─â provine dintr-o localitate carantinat─â, fie c─â este locuitor al unei comunit─â╚Ťi neafectate de virus, fie c─â se afl─â ├«ntr-o situa╚Ťie mai dificil─â ╚Öi nu se poate deplasa la sec╚Ťia de votare, din motive obiective. Ca ╚Öi la alegerile locale, acest scrutin va fi organizat ├«n condi╚Ťii foarte stricte din punct de vedere sanitar, pentru a garanta s─ân─âtatea ╚Öi integritatea fiec─ârui cet─â╚ŤeanÔÇŁ, a declarat Silviu-Iulian CO╚śA, prefectul jude╚Ťului Constan╚Ťa.
Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3304 secunde