Legea pensiilor, adoptată de Parlament. Bărbații se vor pensiona la 65 de ani, femeile la 63

526
Legea pensiilor, adoptată de Parlament. Bărbații se vor pensiona la 65 de ani, femeile la 63 - b7eefb043f4e16e81e4ba02d43576fac.jpg
Legea pensiilor, care a fost reexaminată la solicitarea șefului statului, Traian Băsescu, prin care se stabilește vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei și de 65 de ani la bărbați, a fost adoptată, ieri, de plenul Camerei Deputaților. Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru".
După adoptarea Legii pensiilor, ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat că s-a dat un vot al responsabilității, apreciind că mulți dintre parlamentari vor mulțumi când vor primi pensia.
"O să ajungeți la ziua în care o să mulțumiți celor care au votat azi în acest fel", le-a spus Botiș deputaților. Totodată, el a dat asigurări că nu va scădea pensia.
Deputații au adoptat un singur amendament la acest act normativ. Este vorba despre cel propus de președintele Traian Băsescu și care modifică vârsta de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Deputații au respins, în schimb, toate celelalte amendamente propuse de opoziție.
De altfel, vârsta de pensionare a femeilor a fost motivul invocat de președintele Traian Băsescu atunci când a retrimis legea în Parlament.

Opoziția va contesta Legea pensiilor la Curtea Constituțională
De partea cealaltă, PSD și PNL vor contesta Legea pensiilor la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut, ieri, de viceliderii celor două grupuri parlamentare din Camera Deputaților, Aura Vasile și Eugen Nicolăescu.
Social-democrata Aura Vasile a arătat că votul la Legea pensiilor a fost dat "neregulamentar", motiv pentru care va fi sesizată CCR cu o contestație. Aceasta a susținut că votul nu a fost regulamentar deoarece a fost supus la vot raportul de modificare a Legii pensiilor și nu raportul de reexaminare a acestui act normativ. Aura Vasile a precizat că 172 de deputați au votat favorabil, 125 împotrivă și doi au absentat, iar 30 au fost absenți la acest vot.
Și viceliderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a arătat că liberalii vor contesta Legea pensiilor la CCR, precizând că nu s-a luat o hotărâre dacă această contestație va fi înaintată alături de cea a PSD. Acesta a menționat că textul contestației este finalizat și că, astăzi, liberalii ar putea avea negocieri cu social-democrații. Nicolăescu a precizat că această contestație va fi depusă astăzi după-amiază sau mâine dimineață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.497 secunde