Legea pentru modificarea Statutului cadrelor militare, promulgată de Traian Băsescu

258
1
Legea pentru modificarea Statutului cadrelor militare, promulgată de Traian Băsescu - vizitatraianbasescunavaolandeza2-1370016542.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, informează Administrația Prezidențială.

Senatorii au adoptat, pe 9 aprilie, proiectul de lege privind statutul cadrelor militare, trimis la reexaminare de președintele Traian Băsescu. Potrivit reglementărilor, actul normativ este aplicat în exclusivitate MApN și structurilor militarizate ale MAI.

Statutul prevede că, în funcție de nevoile de încadrare, cadrele militare din MApN și MAI pot fi menținute în activitate după împlinirea vârstei de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituției. Conform actului normativ, pensionarea cadrelor MApN și MAI se va face gradual. Astfel, generalii cu o stea se vor pensiona la 56 de ani, cei cu două - la 57 de ani, cei cu trei stele - la 58 și cei cu patru stele - la 59 de ani. Prelungirea perioadei până la 60 de ani se poate face în funcție de comisiile de selecție care funcționează în instituțiile militare, iar propunerea de pensionare sau nu a acestora va fi obligatorie pentru ministrul Apărării. 

Comentează știrea

Maresalu
1 iunie 2013
Si eu cand ?...

Bine, bine, dar eu cand yes la pensie ?...sunt Maresal si nu sunt prins in lege, stau activ pana morrr ?....iar o sa modificati legea pentru mine ?...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9871 secunde