Legea privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, adoptată tacit de Senat

125
Legea privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, adoptată tacit de Senat - camera13364828491368013175-1382475572.jpg

Articole de la același autor

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a trecut prin adoptare tacită de Senat.

Legea prevede înființarea Autorității Naționale pentru Drepturile Femeilor și Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, ca organ de specialitate al administrației publice centrale, aflat în coordonarea prim-ministrului prin Cancelaria acestuia și având sediul în București.

Potrivit proiectului, este interzis să i se solicite unui candidat, în vederea angajării, să prezinte informații cu privire la starea civilă sau familială ori planul de viitor personal al acestuia.

Informațiile distribuite prin mass-media vor respecta egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbați și nu vor conține, promova sau provoca nicio formă de discriminare de gen, prevede proiectul.

De asemenea, firmele de publicitate ar avea obligația, potrivit proiectului de lege, de a cunoaște și de a respecta principiul egalității de șanse și tratament, precum și de a nu utiliza stereotipurile de gen în producțiile de publicitate. Mai mult, este interzisă publicitatea care prejudiciază, în baza apartenenței de gen, respectul pentru demnitatea umană, aducând atingere imaginii unei persoane sau categorii de persoane în viața publică sau particulară.

Totodată, este interzisă și utilizarea în publicitate a situațiilor în care persoanele, indiferent de apartenența de gen, sunt prezentate în situații degradante, umilitoare și cu caracter sexist sau pornografic.

Legea are un caracter ordinar iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4873 secunde