Legea votului prin corespondență ar putea fi trimisă la Parlament

303
Legea votului prin corespondență ar putea fi trimisă la Parlament - 26b9fa893725f53298ed3749975f1997.jpg
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a afirmat că Guvernul va lua în discuție proiectul de Lege privind votul prin corespondență pentru românii din diaspora fiind probabil ca actul normativ să intre în procesul legislativ parlamentar în cursul acestei săptămâni.
"Legea a trecut în varianta redactată de noi prin toate avizele și probabil va fi introdusă în ședința de Guvern și apoi trimisă la Parlament. Presupun că în această săptămână", a declarat ieri, ministrul de Externe.
Acesta a afirmat că adoptarea proiectului este unul din obiectivele pe care și le-a fixat ca ministru de Externe.
"Este un proiect cu care m-am identificat și pe care îl promovez. Știu că este așteptat de românii din străinătate și mi se pare normal ca vocea lor să se facă auzită în destinul politic al României", a mai spus Teodor Baconschi.
Întrebat cum comentează declarațiile unor lideri ai opoziției, conform cărora o asemenea lege ar favoriza fraudarea alegerilor, ministrul a replicat: "Eu mi-aș dori ca întreaga clasă politică din România să fie de acord cu dreptul românilor din străinătate de a-și exprima votul. Este un drept constituțional, valabil în orice democrație funcțională", a explicat Baconschi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4224 secunde