"Micii sanitari"

La patru ani învață cum să salveze vieți (galerie foto)

529
La patru ani învață cum să salveze vieți (galerie foto) - 1dd65ed9f9389685df58b32c1adb4692.jpg
Ieri dimineață, la Grădinița "Căsuța de turtă dulce", din Tomis Nord, a demarat cea mai importantă competiție din județul Constanța ce-i privește pe copiii de vârstă preșcolară, respectiv "Micii Sanitari", ediția 2011, proiect inițiat și coordonat de Crucea Roșie Constanța.
Pregătirile pentru unul dintre cele mai așteptate momente ale anului pentru copiii de grădiniță din județul Constanța au fost pe măsura evenimentului. Șapte echipe, alcătuite din câte șase copii, de la tot atâtea grădinițe din orașul Constanța,
s-au luptat, ieri, pentru a demonstra că sunt cele mai bune, numai că doar una a fost câștigătoare, respectiv Grădinița Amicii.
Copiii, îmbrăcați în halate albe ori verzi, cu băscuțe pe care se afla însemnul Crucii Roșii, cu stetoscoape agățate de gât ori măști prinse de urechi, au jucat mai bine decât s-ar fi așteptat oricine rolul unor medici în miniatură și au demonstrat că posedă cunoștințe de acordare a primului ajutor pe care nici cei mari nu le cunosc.
Ei au trecut de "probele de foc" privind regulile esențiale de igienă, de acordare a primului ajutor și, mai mult decât atât, au demonstrat că pot fi o adevărată echipă.
Directorul Crucii Roșii Constanța, psiholog Carmen Lungu, ne-a declarat: "Am încercat ca prin acest concurs să-i învățăm pe copii să aplice corect regulile de igienă, să identifice cele mai potrivite metode în acordarea primului ajutor și, totodată, cum să-și cultive spiritul de echipă și de întrajutorare. Este un concurs care poate fi de folos atunci când vor deveni adulți". Directorul Grădiniței "Căsuța de turtă dulce", Mihaela Vișan, ne-a spus: "Este prima oară când organizăm acest concurs. Consider că ne-am implicat, jumătate din cadouri fiind din partea organizatorilor. Sunt 15 grădinițe care participă la faza locală, care are loc astăzi și mâine (n.r. - ieri și astăzi) iar cele care vor obține locul I vor merge la faza pe județ".
La finalul concursului, toți copiii au primit cadouri identice, pentru juriu toți micuții fiind câștigători. Competiția este însă abia la început, cei care au rămas în concurs urmând să se confrunte cu echipele din județ, care, spun sursele noastre, sunt extrem de bine pregătite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.437 secunde