Liber la migrație politică: Aleșii locali pot migra o singură dată

117
Liber la migrație politică: Aleșii locali pot migra o singură dată - migratie-1409675462.jpg

Articole recomandate

OUG care permite migrația aleșilor locali fără ca aceștia să își piardă mandatul a fost publicată în Monitorul Oficial. Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns și la Senat, prima Cameră sesizată pentru dezbaterea actului normativ. Potrivit ordonanței, aleșii pot migra doar o dată la partid, organizație a minorităților sau deveni independenți.

Aleșii locali care își vor schimba formațiunea, în termenul de 45 de zile prevăzut de OUG care permite migrația aleșilor locali, o vor putea face o singură dată, ordonanța prevăzând și că opțiunea este pentru partid, organizație a minorităților naționale sau statut de independent.

Aceste prevederi apar în forma OUG publicată marți în Monitorul Oficial și nu erau prevăzute în proiectul inițial.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) și art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de Urgență primarii și președinții consiliilor județene, consilierii locali și consilierii județeni, precum și candidații care au fost declarați supleanți, își pot exprima în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității naționale din care doresc să facă parte sau să devină inde-pendenți, fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în ordonanța de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1589 secunde