Victor Ciorbea:

"Migrația primarilor este o prioritate pentru Avocatul Poporului"

153

Articole de la același autor

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, vineri, că analizarea Ordonanței de Urgență a Guvernului privind posibilitatea primarilor de a-și părăsi formațiunea politică va constitui o prioritate pentru instituția pe care o conduce.

Declarația a fost făcută după întâlnirea pe care Ciorbea a avut-o cu europarlamentarul Monica Macovei, care a protestat, în fața sediului Avocatului Poporului, față de adoptarea de către Guvern a ordonanței, se arată într-un comunicat remis de Avocatul Poporului.

În cadrul discuțiilor, Macovei a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale cu privire la ordonanță.

"Monica Macovei a afirmat că prin emiterea acestei ordonanțe nu se respectă principiul previzibilității legii. Ea a adăugat faptul că, în cazul în care se dorește modificarea Legii privind statutul aleșilor locali, aceasta se poate face prin proceduri parlamentare, întrucât respectiva ordonanță nu îndeplinește condițiile de urgență. Doamna Monica Macovei și-a exprimat opinia că nu este normal ca o lege să fie suspendată zece zile, iar apoi să intre din nou în vigoare", se mai arată în comunicat.

În sprijinul afirmațiilor sale, adaugă sursa citată, Macovei a invocat recomandările Comisiei de la Veneția din 2012, una dintre ele referindu-se la faptul că ordonanțele de urgență nu trebuie să fie adoptate decât în situații de urgență și nu trebuie să intre imediat în vigoare, ci după parcurgerea procedurii parlamentare. Totodată, europarlamentarul a depus la sediul Avocatului Poporului două petiții în sprijinul doleanțelor sale, petiții care vor fi soluționate de instituție în conformitate cu legea, se mai precizează în comunicat.

Cu același prilej, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat că a reținut toate argumentele prezentate, iar experții instituției vor analiza prevederile ordonanței de urgență.

"Analizarea OUG ce permite migrația primarilor este o prioritate pentru Avocatul Poporului", a spus Victor Ciorbea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde