Avocatul Poporului face o anchetă la maternitatea din Constanța

206

Articole de la același autor

Reprezentanții Avocatului Poporului România s-au autosesizat și efectuează verificări la maternitățile din Constanța și Timișoara. Verificările vin după ce Organizația "Salvați Copiii" a transmis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta și a atras atenția asupra faptului că subfinanțarea sistemului sanitar afectează situația nou-născuților prematuri, iar în mass-media centrală au fost difuzate imagini cu micuții abandonați, ce se află în cele două unități.

"Coroborând imaginile difuzate cu scrisoarea deschisă a Organizației «Salvați Copiii», Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unor anchete la maternitățile din municipiile Constanța și Timișoara, precum și la direcțiile de specialitate din județele Constanța și Timiș. La spitale, reprezentanții instituției Avocatul Poporului vor verifica, între altele, dacă minorii abandonați au nașterea înregistrată, care este starea lor de sănătate și care sunt condițiile de îngrijire medicală a acestora. La direcțiile de spe-cialitate, se vor solicita date statistice privind abandonul copiilor în maternități, precum și informații referitoare la măsurile de protecție dispuse în cazul acestor copii. Toate demersurile vor viza și respectarea legislației în vigoare în materie. În funcție de rezultatul anchetelor, Avocatul Poporului va acționa conform prevederilor legale", a precizat Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al Avocatului Poporului.

Reamintim că, referitor la lipsurile sesizate, dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Județean Constanța, a declarat, pentru "Cuget Liber", că la maternitatea din Constanța nu sunt probleme financiare.

"Copiii născuți aici, fie că sunt cu greutatea normală și fără probleme medicale, fie că sunt prematuri sau cu probleme medicale, nu sunt în pericol", a subliniat, la data apariției scrisorii deschise a Organizației "Salvați Copiii", dr. Mihnea Avram.

E drept, însă, că secția de neonatologie are nevoie de reabilitare și modernizare, reparațiile fiind estimate la 500.000 de euro. Fondurile sunt strânse și cu ajutorul unei organizații non-guvernamentale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4596 secunde