Liberala Andreea Paul: BNR se confruntă cu cea mai gravă criză

135
Liberala Andreea Paul: BNR se confruntă cu cea mai gravă criză - andreeapaulnunumaicanascutfarasa-1470827516.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională se confruntă cu "cea mai gravă" criză de imagine din ultimul deceniu, a declarat, astăzi, deputatul liberal Andreea Paul, care a adăugat că se impune schimbarea rapidă a atitudinii BNR în favoarea transparenței și a eticii profesionale.


"Se impune schimbarea rapidă a atitudinii BNR în favoarea transparenței și a eticii profesionale, dar și a legii de funcționare a BNR. Banca Națională se confruntă cu cea mai gravă criză de imagine din ultimul deceniu", a precizat Andreea Paul, conform unui comunicat de presă.


Ea a completat că stabilitatea monedei naționale și stabilitatea financiară sunt bunuri publice, iar cei care dețin atribuția asigurării acestora exercită o funcție publică. În acest sens, Andreea Paul a punctat că sunt necesare transparența, responsabilitatea, eficiența și eficacitatea.


"Aceste fundamente nu exclud salariile și veniturile personalului BNR. Din contră. Ipocrizia transparenței cu chiu cu vai a salariului lunar al guvernatorului și nu a veniturilor anuale a revoltat opinia publică. Nu sunt puțini cei care știu adevărul primelor care completează salariile lunare și care trebuie transparentizate, oricare ar fi nivelul lor. Modelul transparenței Băncii Centrale Europene este bun de urmat din acest punct de vedere. Opacitatea nu mai poate fi acceptabilă", a precizat ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 August 2016
Stire din Economie : Leul încheie săptămâna în genunchi
Vineri, 05 August 2016
Stire din Economie : Leul, încolțit de toate valutele
Vineri, 05 August 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Marţi, 12 Iulie 2016
Stire din Economie : Leul a avut o zi superbă
Pagina a fost generata in 2.1091 secunde