În cursa pentru europarlamentare,

Liberala Doina Carp va investi "extrem de puțin" în campania electorală

1420

Articole de la același autor

Desemnată să reprezinte Organizația Județeană a PNL în lupta pentru Parlamentul European, Doina Carp se pregătește în această perioadă să treacă de comisia internă condusă de către Teodor Meleșcanu. Decizia finală va fi luată în cadrul Delegației Permanente, din 16 martie.
La începutul săptămânii trecute erau depuse 42 de dosare. Doina Carp, reprezentanta filialei constănțene, a recunoscut că există șanse să nu fie confirmată pe lista finală a partidului.
În prezent, Carp este profesor universitar la Universitatea Maritimă "Mircea cel Bătrân" și director al Centrului Național de Formare a Personalului din Învățământul Preuniversitar (CNFP). Ea este și consilier județean, alegerile locale din 2008 fiind singura competiție electorală în care s-a implicat până acum.
Poziția de director al CNFP i-a oferit șansa să stabilească deja legături cu Uniunea Europeană, în domeniul educației. Încă de la începutul anului 2007, ea a devenit membru al Grupului pentru implementarea planului de acțiune al Comisiei Europene, ce urmărește derularea unor proiecte dedicate educării adulților. Potrivit declarațiilor sale, în cadrul programului "Orice moment este bun pentru a învăța", ea a realizat planul de activități pentru România. Acesta vizează mai multe direcții printre care accesul efectiv la formarea continuă și utilizarea forței de muncă a pensionarilor și a imigranților, care se confruntă cu grave probleme de integrare și care au nevoie de cursuri de adaptare socială.

Campanie "fără încrâncenare"
În situația în care ar ajunge europarlamentar, Carp a menționat că și-ar dori să facă parte din Comisia pentru cultură și educație unde și-ar putea pune în valoare pregătirea și proiectele pe care vrea să le susțină. Astfel, ea intenționează să propună crearea unei platforme la nivel european pentru armonizarea terminologiei din sfera educațională. În plus, ea și-a propus să susțină derularea unor campanii naționale împotriva analfabetismului. Un alt proiect important pe care ea l-a luat în calcul este și implementarea unui sistem de recunoaștere a competențelor dobândite non-formal, în afara școlii.
În cazul în care Carp se va afla pe lista finaliștilor liberali, ea și-a exprimat hotărârea de a duce o campanie onestă, "fără încrâncenare".
Referindu-se la cheltuielile pe care este dispusă să le suporte pentru campania electorală, Carp a mărturisit că va investi "extrem de puțin". "Nu am decât venituri bugetare și vă dați seama… știu că voi primi și sprijin din partea partidului, dar vă spun că va fi o campanie realizată cu parcimonie", a încheiat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7901 secunde