Liberalii au marcat Mica Unire în Piața Ovidiu

191

Articole recomandate

Deputatul PNL de Constanța, Robert Bo-roianu, alături de consilieri locali și județeni ai Partidului Național Liberal, a participat, ieri, la manifestările organizate în Piața Ovidiu și prilejuite de împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

"În urmă cu 158 de ani, la data de 24 ianuarie 1859, s-a înfăptuit Unirea Țării Românești cu Moldova, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Atunci, s-a dansat și s-a cântat «Hora Unirii», pentru a sărbători primul pas al reîntregirii patriei. Astăzi, am cântat și dansat «Hora Unirii» împreună cu numeroși constănțeni, în amintirea evenimentelor istorice petrecute în ianuarie 1859. Avem cu toții o lecție de învățat și un exemplu de urmat de la făuritorii statului român unit și mo-dern. La mulți ani, România! La mulți ani, români!", a declarat deputatul liberal Robert Boroianu.

Reamintim că Unirea Principatelor Române este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, eveniment ce a deschis calea modernizării și dezvoltării României și a creat condițiile obținerii Independenței (1877) și realizării Marii Uniri (1918). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7591 secunde