Liberalii constănțeni caută explicații pentru rezultatele slabe din județ

552
Liberalii constănțeni caută explicații pentru rezultatele slabe din județ - e5c1adb54b5221216d74a67f1e6982ec.jpg
În urma deciziei Consiliului Național Executiv de la începutul săptămânii, liberalii ar trebui să se mobilizeze în vederea schimbării birourilor de conducere ale filialelor care au obținut sub 10% la europarlamentare. La Constanța, PNL propune alte variante de abordare a problemei.

Membru al Biroului Politic Județean și președinte interimar al Filialei PNL Mangalia, Viorel Oleniuc, a declarat că, dacă s-ar aplica o astfel de decizie, ar trebui ca 80% din filialele din țară să fie desființate. "O astfel de măsură ar însemna să des-ființăm PNL. Numai la nivelul județului Constanța, jumătate din filiale au obținut sub procentul invocat", a explicat Oleniuc. "Nu cred că acesta ar trebui să fie criteriul pentru a schimba un președinte", a mai arătat el.
"Niciun partid nu își propune să desființeze sau să atace filialele cu trei luni înaintea alegerilor", a mai spus liderul liberal. Potrivit lui, Biroul Politic Județean al PNL Constanța a decis ca liberalii constănțeni să realizeze o analiză a cauzelor care au condus la înregistrarea acestor re-zultatele slabe și apoi să se decidă dacă se impune dizolvarea unor filiale. "Se încearcă nu demiterea pre-ședinților de filiale, ci ajutorarea lor. Vom încerca refacerea organizațiilor unde sunt birouri interimare", a mai punctat el.
La Mangalia, există un interimat de aproximativ un an de zile, iar Oleniuc și-a exprimat hotărârea de a-și încheia activi-tatea de președinte. "După opt ani de zile (n.r.-două mandate de președinte al PNL Mangalia), este normal să lași locul altuia. Și colegii mei au fost de acord că este necesară refacerea filialei, pentru că s-a uzat biroul vechi", a argumentat Oleniuc. "Nu mai candidez pentru un al treilea mandat pentru că nu vreau să se mențină această uzură", a spus el.
Noul președinte va fi ales la termen, în luna septembrie. Tot Oleniuc a menționat că, până acum, niciun mangaliot nu și-a manifestat dorința de a prelua conducerea filialei locale. În total, filiala Mangalia are apro-ximativ 300 de liberali. Liberalii de aici au obținut 9,68%, reușind să adune 874 de voturi din totalul de 9022 voturi valabil exprimate.

"Nu prea s-a făcut campanie"
PNL Constanța a înregistrat cel mai slab rezultat la Albești (2,37% sau 28 de voturi din totalul de 1179). "Dat fiind faptul că eu sunt mai nou, de aproximativ un an de zile, este mai greu până pornești la drum", a încercat o explicație pre-ședintele Filialei PNL Albești, Sabin Dincă. El a mărturisit că se va supune deciziei luate la începutul săptămânii de către Comitetul Național Executiv al PNL.
"Nu prea s-a făcut campanie", și-a început confesiunea liberalul. "Nici afișe nu am avut. Unii au primit, alții nu", investițiile fiind "în limitele posibilităților", după cum a mai remarcat Dincă.
Potrivit lui, la Albești nu există în prezent o statistică a numărului de membri, întrucât "unii sunt după cum bate vântul".

Nu îi fac față lui Mitroi
Liderul Filialei PNL Valu lui Traian, Ciprian Gheorghiță, a declarat, la rândul său, că nu comentează decizia luată la nivel central, ci doar o respectă. La Valu lui Traian, liberalii au obținut 3,42%, mai precis 69 de voturi din 2015 de voturi valabil exprimate.
"Am avut de dus o luptă foarte grea cu primarul PD-L (n.r.- Florin Mitroi) care și-a făcut o imagine foarte bună în comună. Ne este greu", s-a plâns Gheorghiță.
Soluția salvatoare pentru liberalii de aici ar fi să scadă Mitroi în sondaje. "Dacă domnul Mitroi va scădea în sondaje, va fi altceva", a ținut să precizeze el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7463 secunde