Potrivit unor surse apropiate liderului PD-L Constanța,

Banias ia în calcul candidatura pentru Primăria Constanța

1502
Banias ia în calcul candidatura pentru Primăria Constanța - a82d667c0d647b93386af011ae26b09c.jpg
După ce duminică, în cadrul unei conferințe de presă, fostul europarlamentar constănțean Adrian Manole a infirmat zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti pentru intrarea în cursa pentru Primăria Constanța, mai nou, președintele Organizației Județene a PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, ia în calcul o candidatură pentru mandatul de primar.
Astfel, potrivit unor surse din interiorul partidului, apropiate liderului democrat-liberalilor constănțeni, Banias se pregătește pentru proximele alegeri locale. În această ordine de idei, este cunoscut faptul că, nu o dată, parlamentarul constănțean a menționat că, în opinia sa, "nu este ușor să-l învingi pe Mazăre, dar nici imposibil".
De menționat este, totuși, că cele mai recente alegeri pentru Primăria Constanța au constituit, fără îndoială, un eșec lamentabil pentru PD-L, dovadă fiind rezultatul foarte slab obținut de candidatul pedelist, Dorel Onaca, și anume doar 10,46%. Reamintim că intrarea în cursa pentru fotoliul de primar al Constanței a fostului senator Dorel Onaca a avut loc cu doar puțin timp înainte de alegeri, ceea ce a creat profunde nemulțumiri și, ulterior, tensiuni și revolte în rândul democrat-liberalilor de la malul mării. Totodată, trebuie precizat că, până la acel moment, fostul deputat Laurențiu Mironescu și, de asemenea, fost președinte al Organizației Municipale a PD-L Constanța, își anunțase intenția de a candida împotriva lui Radu Mazăre, pentru funcția de edil-șef al Constanței. În locul său, însă, a intrat în cursă Onaca, democrat-liberal care, de asemenea, a pierdut și în competiția alegerilor generale de astă toamnă, pe colegiul 2 la Senat, în favoarea actualului senator social-democrat Nicolae Moga.
În ceea ce privește actualele discuții, pentru moment, se pare că niciun pedelist nu și-a anunțat, cel puțin oficial, intenția de a candida pentru Primăria Constanța. Rămâne de văzut dacă Mircea Banias va rămâne sau nu, în mod oficial, numele pe care va miza PD-L Constanța în competiția pentru Primărie. Nu trebuie uitat nici că, peste câteva luni, în interiorul partidului vor avea loc alegeri pentru fotoliul de președinte, fapt care, cel mai probabil, va influența și nominalizarea oficială a unui candidat din partea PD-L Constanța pentru Primărie.
În ceea ce îl privește pe Mircea Banias, ascensiunea acestuia în plan politic a început în luna august a anului trecut, atunci când a preluat mandatul de președinte interimar al Organizației PD-L Constanța. Câteva luni mai târziu, el a devenit parlamentar, mai exact, senatorul Colegiul 4. În pofida faptului că, în urmă cu câteva luni, unii dintre colegii săi pedeliști, primari și parlamentari, și-au exprimat nemulțumirea privind o lipsă de comunicare cu actualul lider al partidului, până în prezent structura de conducere a rămas aceeași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2833 secunde