Guvernul își va asuma răspunderea Codurilor Civil și Penal pe 22 iunie

423
Conducerea Parlamentului a decis ieri ca asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Penal și pe Codul Civil, în forma rezultată din dezbaterile din Comisia specială, să aibă loc în data 22 iunie, între orele 16.00 -17.00, pentru preluarea amendamentelor putând fi organizată o ședință de Guvern.
"Luni (n.r.- ieri), în ședință comună Senat - Camera Deputaților, în prezența primului ministru, Guvernul își va asuma răspunderea separat în două ședințe consecutive între orele 16.00 și 17.00 pe cele două proiecte de lege privind Codul Civil și Codul Penal", a afirmat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finalul Birourilor Permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.
Totodată, Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis că până pe data de 18 iunie parlamentarii vor putea depune amendamente la cele două Coduri. "Din momentul în care aceste amendamente au fost depuse Guvernul are posibilitatea, s-a stabilit până luni, să ia act și să dezbată, să își însușească amendamentele propuse de parlamentari într-o ședință extraordinară de Guvern care va avea loc duminică sau luni dimineață", a mai spus Chelaru.
Chelaru a declarat că, în cazul depunerii unei moțiuni de cenzură pe tema Codurilor, în termen de trei zile după asumarea răspunderii, BP reunite stabilesc în termen de cinci zile din momentul depunerii moțiunii data unei noi ședințe comune a celor două Camere în care moțiunea de cenzură va fi prezentată de către inițiatori. Dezbaterea moțiunii se face într-un alt termen de trei zile după prezentarea acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2506 secunde