De la jumătatea lunii februarie,

Liberalii constănțeni încep alegerile în organizațiile locale

284
Liberalii constănțeni încep alegerile în organizațiile locale - f7f0a100d46fcce367f68a35044bf888.jpg
Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a declarat că formațiunea politică locală va pregăti, la sfârșitul săptămânii, calendarul pentru viitoarele alegeri interne.
"Vom discuta și vineri, în Biroul Politic Județean, dar și sâmbătă, la Delegația Permanentă, calendarul alegerilor. Ele vor începe cel mai probabil de la mijlocul lunii, culminând la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie cu alegerile de la municipiu și, apoi, Conferința Județeană unde se va alege conducerea județeană", a explicat Dragomir.
La nivelul organizațiilor locale, unii liberali și-au anunțat deja intenția de a candida, în timp ce alții au preferat să fie mai rezervați în privința candidaturilor.
La Cernavodă, liberalii și-au stabilit deja data alegerilor: 13 martie. În plus, potrivit fostului lider al PNL Cernavodă, Gheorghe Hemeș, s-au conturat deja principalii competitori. Hemeș și-a arătat hotărârea de a candida pentru un nou mandat, după ce a condus filiala timp de opt ani. Printre contracandidații săi se numără și vicepreședintele Biroului Politic Județean, Gheorghe Hânsă, precum și Liviu Dan și Romeo Tudor.
Deși conducerea PNL Năvodari nu a hotărât o dată pentru organizarea alegerilor locale, actualul lider al liberalilor năvodăreni, Jean Paul Tucan, a spus cu fermitate că va candida pentru șefia filialei. El nu a putut spune dacă există și alți contracandidați, dar a mărturisit că apreciază și susține competiția internă.
Aflat în fruntea Filialei PNL Murfatlar din 1998, liderul Ion Vlădoi nu s-a arătat decis să lupte în continuare pentru șefia partidului, adăugând că oricând ar putea apărea un alt liberal care să preia conducerea locală.
Nici la Mangalia, situația nu este clarificată. Singurul care și-a exprimat deja intenția de a candida este Sorin Mihai. Cu toate acestea, el a precizat că există posibilitatea să își reevalueze poziția dacă actualul președinte, Viorel Oleniuc, se decide să candideze. Și Sorin Andrei ar putea prelua conducerea filialei mangaliote însă, pentru moment, a declarat că "este prematur de discutat" acest subiect. Sorin Cucoranu, un alt nume vehiculat pentru șefia filialei, a declarat că nu va candida și nici nu își dorește să ocupe această funcție.
La Hârșova, actualul lider interimar, Ionel Chiriță, a precizat că își va continua proiectele în această calitate în măsura în care este nevoie de relansarea PNL pentru câștigarea viitoarelor alegeri locale. "Problema nu este cine vrea să candideze. Problema este cine își asumă responsabilitățile unui președinte. Dacă vrea altcineva să își asume responsabilitatea, nu este nici un fel de problemă pentru că eu am și alte proiecte de susținut pentru Liga Aleșilor Locali", a încheiat Chiriță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9877 secunde