Liberalii constănțeni s-au mobilizat pentru Congresul extraordinar al PNL

176
Delegația PNL Constanța s-a mobilizat și a plecat pentru a fi prezentă, vineri dimineață, la București pentru a participa la Congresul extraordinar al partidului. Din partea PNL Constanța sunt prezenți la Congres 28 de persoane, mai exact, cei patru parlamentari ai filialei, restul delegației fiind alcătuită din membri ai Biroului Permanent Teritorial Din Constanța. 

Congresul extraordinar al Partidului Național Liberal în care vor fi adoptate modificările la Statutul PNL și va fi convocată reuniunea ordinară în care va fi aleasă noua conducere a partidului a început, vineri, la Palatul Parlamentului.

Potrivit programului, vineri, au adresat mesaje în cadrul congresului liberalilor președintele Internaționalei Liberale, Cornelis van Baalen, Guy Verhofstadt (MEP, ALDE), președinții Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, Partidului Conservator, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, Uniunii Naționale pentru Progresul României, vicepremierul Gabriel Oprea, Uniunii Democrate Maghiare din România, Hunor Kelemen, precum și liderul grupului parlamentar al minorităților naționale altele decât cea maghiară din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian. 

Congresul extraordinar a fost deschis de președintele PNL, Crin Antonescu, care a precizat că la lucrări și-au înregistrat prezența 1.303 delegați ai PNL. 

Delegația Permanentă a PNL a adoptat joi modificările la Statutul partidului, printre care se numără înființarea funcției de prim-vicepreședinte și suplimentarea numărului de vicepreședinți la 31. De asemenea, Delegația Permanentă a liberalilor propune Congresului alegerea conducerii PNL pe listă. 

Proiectul de statut prevede existența a trei organisme de conducere: Congresul, Delegația permanentă și Biroul Politic Național. 

Congresul extraordinar al liberalilor de vineri va convoca pentru sâmbătă Congresul ordinar în care va fi votată noua conducere a partidului. 

În congresul ordinar este prezentat, discutat și adoptat raportul de activitate al conducerii PNL pentru perioada martie 2010 - februarie 2013, urmând ca președintele și membrii BPC să își depună mandatul, iar ulterior să fie prezentate programele de candidatură pentru funcția de președinte, să fie dezbătute moțiunile și să fie acordat votul. Lucrările Congresului vor continua și sâmbătă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Gabriela Firea, aleasă președinte PSD Ilfov
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Monica Macovei va candida la șefia PDL
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Antonescu, reales președinte al PNL
Pagina a fost generata in 1.4017 secunde