Liberalii și pesediștii vor ataca la CCR Legea pensiilor

307
Deputatul PSD Ioan Cindrea a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că social-democrații vor ataca Legea pensiilor la Curtea Constituțională a României (CCR). Social-democrații nu sunt de acord cu desființarea pensiilor ocupaționale și introducerea acestora în sistemul public de pensii. Ioan Cindrea a făcut referire strict la pensiile militarilor, ale polițiștilor și ale judecătorilor, precizează Mediafax.
El a precizat că, practic, legile speciale care au fost date în 2001 și 2002, înainte de integrarea României în UE, vor fi desființate prin această lege, deși la momentul respectiv au fost adoptate în baza obligațiilor pe care România le avea în vederea aderării.
Deputatul PSD a mai arătat că introducerea pensiilor ocupaționale în sistemul public de pensii nu va face decât să crească deficitul fondului de pensii.
După social-democrați, și liberalii au declarat că vor ataca la CCR prevederile noii Legi a sistemului unitar de pensii, adoptată miercuri de Parlament. Anunțul a fost făcut de liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că demersul liberalilor este unul distinct față de cel al social-democraților, potrivit Agerpres.
"Cel mai probabil mâine (n.r.-astăzi) cred că va fi gata sesizarea CCR cu privire la legea adoptată ieri în Camera Deputaților. Mâine o să facem o prezentare mai pe larg. E un demers complet separat de cel al PSD", a afirmat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.
Întrebat care sunt motivele pentru care PNL contestă legea privind sistemul unitar de pensii, Tăriceanu a răspuns că este vorba despre o serie de chestiuni legate de vârsta de pensionare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7334 secunde