După modelul Tăriceanu - Antonescu

Liberalul Ionel Chiriță nu exclude o schimbare a conducerilor PNL din teritoriu

1111
În cadrul Congresului Extraordinar al PNL din acest week-end, Organizația Județeană Constanța s-a impus cu un singur nume în structurile de conducere naționale ale partidului: Ionel Chiriță.
Constănțeanul a reușit să acceadă în Biroul Politic Central al PNL, obținând voturile necesare (617) pentru a ocupa un loc pe lista celor 29 de membri ai acestui forum de conducere.
Chiriță este secretar general al Ligii Aleșilor Locali și președinte executiv al Asociației Orașelor din România. La nivel local, liberalul este membru în Biroul Teritorial al PNL Constanța. Potrivit declarațiilor sale, în perioada 2007-2009, el a avut un rol consultativ în Biroul Politic Central, în calitate de reprezentant al Ligii Aleșilor Locali ai PNL. De acum, el are drept de vot deplin.
Ionel Chiriță a declarat că, în noua sa calitate, va milita pentru îmbunătățirea performanțelor liberalilor constănțeni, atât la nivel național, cât și la nivel local. "Numai așa vom avea rezultate. Este neplăcut să vezi performanțele pe care le-au obținut alte județe la alegeri și cele pe care le-am avut noi", a explicat el. Reamintim că opt membri ai BPC au fost aleși dintre candidații propuși de către primele opt filiale PNL care au avut cele mai bune rezultate la alegerile locale, parlamentare și europene.

Hașotti și Dragomir au reacții pozitive
În opinia lui Chiriță, acest Congres a fost dominat de competiție. "Și a câștigat cel care a fost dorit. Crin Antonescu este un președinte în care toți își pun speranța. Oamenii își doresc o altfel de reprezentare în raport cu Executivul", a comentat Chiriță.
Optimiști față de alegerea lui Antonescu s-au arătat și Puiu Hașotti, și Gheorghe Dragomir, cei care își declaraseră înainte sprijinul pentru Călin Popescu Tăriceanu. Dacă, până de curând, Hașotti înclina mai mult spre susținerea unui independent care să îl înfrunte pe Băsescu la alegerile din toamnă, acum, senatorul constănțean și-a manifestat încrederea în noul lider liberal. Aceeași atitudine a avut-o și Dragomir, care a confirmat, la rândul său, posibilitatea ca PNL să îl desemneze pe Crin Anto-nescu drept candidat la prezidențiale.

Încă un mandat la șefia PNL Constanța
Partidul Național Liberal se pregătește în perioada următoare pentru organizarea alegerilor în toate organismele locale, urmând ca apoi să se stabilească și Con-ferințele de alegeri la nivelul tuturor filialelor teritoriale. Dragomir a explicat că, săptămâna aceasta, Biroul Politic Național va pune la punct detaliile legate de aceste alegeri. El a declarat că va candida, din nou, pentru funcția de președinte al Organizației Județene.
Nu este exclus, însă, ca aceeași politică aplicată la alegerile de la nivel național să se regăsească și la nivel local, lucru confirmat și de Ionel Chiriță. "Așa cum votul s-a dus către Crin Antonescu fără să fie cineva împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, și la nivel local, s-ar putea întâmpla același lucru", a fost de părere el. "Nu știu care este intenția lui Gheorghe Dragomir. El a adus un plus organizației constănțene. Atât el, cât și Puiu Hașotti fac parte din istoria PNL Constanța. Dar trebuie să deschidem ușile, să vedem și să-i acceptăm pe cei care ne pot duce mai departe", a punctat el.
Chiriță a declarat însă că nu este interesat de funcțiile de conducere din PNL Constanța. El își dorește mai mult o funcție în cadrul unui secretariat general pe probleme de administrație locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2081 secunde