Liderii PSD se reunesc azi la Palatul Parlamentului. Pe agenda de lucru, alegerile europarlamentare

132
Liderii PSD se reunesc azi la Palatul Parlamentului. Pe agenda de lucru, alegerile europarlamentare - ytyynjnmngzmmtc1ymflmjy5ytm2zdlj-1551080912.jpg
Liderii PSD se reunesc azi, la Palatul Parlamentului, în ședință a Biroului Permanent Național. Potrivit unor surse social-democrate, aceștia ar urma să discute despre pregătirile pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc la sfârșitul lunii mai.


Biroul Permanent al PSD se reunește luni, 25 februarie 2019, începând cu ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala grupului PSD "Ovidiu Șincai", au anunțat social-democrații.

La întrunire urmează să participe și premierul Viorica Dăncilă, care deține și funcția de președinte executiv al formațiunii.

Pe agenda de lucru se află, potrivit unor surse social-democrate, pregătirea pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc la sfârșitul lunii mai.

Ședința PSD este prima după ce mai mulți lideri, printre care Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, au participat la congresul PES.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că a vorbit cu președintele PSD și că i-a spus lui Liviu Dragnea că dacă social democrații vor să facă parte din familia socialiștilor europeni trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia.

"I-am spus ieri (vineri - n.r.): Liviu, dacă vreți să faceți parte din această familie, trebuie să respectați valorile noastre fundamentale. Și Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuții pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roșie pentru mișcarea noastră, asta e o linie roșie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupției a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcționa independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac pași înapoi", a spus Timmermans.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3201 secunde