"Liderii Uniunii Europene sunt îngrijorați de ce se întâmplă în România"

187
Europarlamentarul Monica Macovei a declarat că liderii europeni sunt îngrijorați de ce se întâmplă în România și că premierul Victor Ponta încearcă, încălcând Constituția, să schimbe rezultatul referendumului.
Ea a mai precizat că România pune Uniunii Europene probleme de ordin politic și nu economic așa cum se întâmplă în cazul altor țări, afirmând, totodată, că liderii europeni sunt îngrijorați de situația din România.
"Liderii Uniunii Europene sunt îngrijorați de ce se întâmplă în România. Niciodată nu l-am auzit pe președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, vorbind pe un astfel de ton așa cum s-a întâmplat în cazul României. România este singura țară care pune probleme politice, țări ca Turcia, Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci politice. Scrisoarea președintelui Comisiei Europene spune pe un ton îngrijorat că trebuie să se termine această criză politică, îi spune premierului Ponta să trimită grabnic listele electorale la Curtea Constituțională, care, a doua zi după ce primește listele, poate da un răspuns. Dacă listele electorale cu toți votanții din România ajung la Curtea Constituțională, atunci e foarte posibil și probabil și de dorit ca CCR să ia o decizie grabnică", a declarat Monica Macovei.
Europarlamentarul l-a criticat pe primul-ministru Victor Ponta, afirmând că acesta a venit, în urma vizitei sale din iunie la Bruxelles, cu o listă de promisiuni pe care, însă, nu le-a respectat. Mai mult, Macovei spune că premierul încearcă să modifice rezultatul referendumului, încălcând Constituția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6862 secunde