Liderii USR PLUS anunță începerea strângerii de semnături pentru alegerile locale

230
Liderii USR PLUS anunță începerea strângerii de semnături pentru alegerile locale - usr2-1595263805.jpg
Liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat începerea strângerii de semnături pentru alegerile locale, campania Alianței urmând să se desfășoare sub sloganul "Stradă cu stradă schimbăm România!".

"Trecem printr-o perioadă extrem de complicată atât ca societate, cât și la nivel individual. Cu toții ne-am reconsiderat prioritățile în ultimele luni și știm că mulți dintre voi au trecut sau trec prin momente dificile. Suntem alături de fiecare membru și susținător al Alianței USR PLUS și avem speranța că, împreună, vom depăși cu bine această criză.

Alianța noastră intră, în aceste condiții dificile, în a treia bătălie electorală de la înființare. Azi, cu atât mai mult, simțim că trebuie să continuăm efortul pentru schimbarea profundă și modernizarea României. De azi, începem să strângem semnăturile necesare depunerii candidaturilor Alianței în toată țara. Urmează acum, la finalul anului, ultimele două rânduri de alegeri din acest ciclu electoral de doi ani. Ca să reușim să schimbăm România, trebuie să începem cu fiecare oraș și fiecare stradă", afirmă cei doi lideri politici, într-un comunicat transmis, ieri, presei.

XXX

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, vineri, reperele calendaristice ale perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an, după promulgarea legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora de către președintele Klaus Iohannis.

Alegerile locale din acest an sunt programate pentru data de 27 septembrie.

Astfel, de la data intrării în vigoare a acestei legi, respectiv 20 iulie, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot demara acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al municipiului București.

Perioada de înregistrare a alianțelor electorale este 7 - 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 și 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august și se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0873 secunde