Liderul PSD Constanța, Felix Stroe, scos din sărite de Gabriela Firea. "Dorește să creeze o ruptură în partid"

1092
Liderul PSD Constanța, Felix Stroe,  scos din sărite de Gabriela Firea.

Articole de la același autor

Președintele social-democraților din Constanța, Felix Stroe, s-a arătat, ieri, deranjat de declarațiile făcute de vicepreședintele PSD Gabriela Firea și a reacționat la spusele acesteia prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacției.

"Sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, s-a dedat la atacuri de o violență extremă și s-a lansat într-o serie de afirmații lipsite de logică și dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al cărui vicepreședinte este. Nu poți să nu te gândești că prin aceste acțiuni dorește, de fapt, cu orice preț să creeze o ruptură și excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcție. Dintre toate afirmațiile făcute, de o gravitate deosebită este aceea că Liviu Dragnea dorește să desființeze Bucurestiul (?!). Cu atât mai mult, cu cât este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituție și nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex și de durată - ideea în sine este absolut aberantă și nu se regăsește sub nicio formă în conținutul programului de guvernare al PSD, program care a întrunit sufragiile unei majorități covârșitoare a electoratului", a spus Felix Stroe.

El a adăugat că, în încercarea disperată de a-și atrage de partea sa primarii de sector, d-na Firea îi acuză pe aceștia că ar complota împreună cu președintele Liviu Dragnea împotriva bucureștenilor.

"Mai mult, face acuzații absolut nefondate, pretinzând implicarea președintelui partidului în blocarea unor proiecte majore din țară și din Capitală, când în realitate tocmai președintele Camerei Deputaților s-a implicat personal în demararea acestor proiecte. Partidul Social Democrat rămâne consecvent în aplicarea reformei administrativ-teritoriale și a programului de guvernare locală, implicit de dezvoltare economico - socială a Capitalei. În continuarea acțiunilor sale, de demonizare a președintelui PSD și a activității sale, d-na Firea pretinde fără dovezi că instituțiile de control ale statului inventează dosare și că …nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraților nu am avut atâtea controale (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne și echipa sa de comunicare acțiunea de pe 10 august (?!), adăugând: «Știu mai multe, dar nu vreau să spun!», afirmații puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare", mai transmite liderul PSD Constanța.

"Firea este disperată"

În plus, Felix Stroe consideră că alte susțineri foarte grave și fără dovezi vizează felul în care PSD gestionează alocația bugetară destinată partidelor politice, acuzație ușor de demontat, datorită faptului că toate aceste cheltuieli sunt strict monitorizate și controlate an de an de instituțiile abilitate ale statului.

"Ideea că sondajele de opinie ar fi fost falsificate în favoarea președintelui PSD este demontată automat de faptul că și alte sondaje, comandate de partide din opoziție, au prezentat aproximativ aceleași rezultate. Evident, d-na Firea este disperată și dezamăgită de scăderea personală în sondajele de opinie, generată de rezultatele înregistrate la nivelul primăriei Capitalei, rezultate care-i

sunt strict imputabile.

În fine, legat de alegerile pentru organizația București, d-na Firea uită că, spre deosebire de președintele PSD - care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupă funcția în mod interimar. Poate teama de alegeri libere și democratice în cadrul partidului o face să lanseze aceste acuzații grave, nefondate și lipsite de dovezi.

Personal, o rog pe stimata mea colegă să înceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice, care nu fac altceva decât să afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat, partid care cu atâta generozitate i-a oferit șansa de a candida pe lista sa la Primăria Generală a Capitalei. Partidul Social Democrat are forurile necesare în care se pot dezbate orice fel de probleme politice și economice, dar care să aibă o susținere reală și pentru care se pot găsi soluții viabile", a transmis liderul PSD, Felix Stroe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5497 secunde