Liderul socialistilor din Bundestag-ul german, Frank-Walter Steinmeier: "Normele democratice și standardele parlamentare sunt încălcate în România"

273
1
Liderul socialistilor din Bundestag-ul german, Frank-Walter Steinmeier:
O declarație neobișnuit de dură la adresa ultimelor evenimente din România vine chiar de la vârful Partidului Socialist German, care face parte din aceeași familie politică cu PSD-ul premierului Victor Ponta. Liderul socialiștilor din Bundestag-ul german, Frank-Walter Steinmeier, consideră că "este inacceptabil să restrângi în doar câteva zile atribuțiile Curții Constituționale, să adaptezi procedurile parlamentare (scopului tău, n.r.) și să ocupi funcții importante peste noapte."

Declarațiile importantului socialist german aruncă îndoială asupra apărării social-democraților români, care susțin că criticile la adresa acțiunii coaliției parlamentare Antonescu-Ponta vin doar din partea popularilor europeni, rudele politice ale lui Traian Basescu.

"Solicit tuturor partidelor să respecte instituțiile democratice, să respecte legea și separarea puterilor în stat. Abaterile politice și legale, precum cele de care este acuzat președintele Băsescu, nu trebuie plătite înapoi în același fel", mai scrie Steinmeier. "Prin urmare, salut faptul că Uniunea Europeană va examina cu atenție evenimentele. Ar fi de dorit să cerceteze nu doar ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, dar și criza constituțională din ultimii ani".

Sursa: Hotnews.ro

Comentează știrea

hmm
9 iulie 2012
germanii

S-au trezit crizatii astia de germani sa-si dea cu parerea....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7167 secunde