Liga Aleșilor Locali a PNL vrea un proiect legislativ amplu de reformă administrativă

378
Liga Aleșilor Locali a PNL a adoptat sâmbătă, la Brașov, o rezoluție prin care cere partidului și grupurilor parlamentare liberale elaborarea unui amplu proiect de reformă administrativă a României, o propunere legislativă care să asigure descentralizarea și depolitizarea administrației.
"Considerăm că pachetul legislativ promovat de Partidul Național Liberal trebuie să asigure descentralizarea și debirocratizarea reală a administrației publice și să asigure depolitizarea și debaronizarea României", se arată în textul rezoluției.
Aleșii locali au mai cerut "aducerea permanentă la cunoștința opiniei publice a modului discreționar în care sunt alocate resursele destinate comunităților locale, precum și a presiunilor politice la care sunt supuși aleșii locali ai PNL", dar și "creșterea numărului de întrebări și inter-pelări adresate prim-ministrului, ministrului Administrației și Inter-nelor, precum și ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului".
Președintele Ligii Aleșilor Locali a PNL Constanța, primarul Adrian Stan, a declarat că liberalii constănțeni nu au reclamat probleme în ceea ce privește alocarea resurselor de la Guvern însă dacă vor apărea situații de acest gen în 2010, primarii vor primi sprijinul forurilor de conducere centrale. Prim-vicepreședintele PNL, Lu-dovic Orban, a anunțat că partidul va avea o echipă de specialiști pentru a ataca "în instanță orice fel de ordin de ministru sau de hotărâre de guvern prin care se repartizează fonduri (...) care nu respectă principiul proporționalității și nu ține cont de niște reguli fundamentale în alocarea de investiții".
Atât Ludovic Orban, cât și pre-ședintele PNL Crin Antonescu, i-au încurajat pe aleșii liberalii să se distanțeze și chiar "să uite" de eventualele înțelegeri cu PD-L, încercând mult mai bine o apropiere față de PSD și UDMR.
"La mine, la Techirghiol, cazul este rezolvat pentru că majoritatea în Consiliul Local se formează în jurul PSD-PNL. Însă eu aș fi preferat o variantă mult mai lejeră de abordare. Sunt cazuri, sunt localități unde se pot face alianțe mult mai bune cu PD-L și atunci oamenii ar fi trebuit să fie lăsați să își constituie propriile colaborări. Dar dacă majoritatea decide să mergem pe această linie, atunci trebuie să ne conformăm", a completat Adrian Stan, edilul orașului Techirghiol.
Tot Stan a precizat că nu s-au stabilit încă formulele de colaborare PNL-PSD pe plan local însă ele ar putea fi trasate după finali-zarea congreselor celor două partide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.255 secunde