Litigiul administrativ dintre Mangalia și Limanu se mută la Ploiești

173
Litigiul administrativ dintre Mangalia și Limanu se mută la Ploiești - litigiuladministrativdintremanga-1464280583.jpg
Primăria Mangalia a obținut în instanță, mai exact la ICCJ, strămutarea procesului de grănițuire cu comuna Limanu, de la Curtea de Apel Constanța la Curtea de Apel Ploiești.

Astfel, în dosarul nr. 1548/1/2016, instanța supremă din România a stabilit că judecătorii constănțeni ar putea, în faza de recurs, să pronunțe o hotărâre care să aducă prejudicii nejustificate mu-nicipiului Mangalia, pe fondul unor presiuni publice și mediatice. În acest context, dosarul va fi judecat, în continuare, de Curtea de Apel Ploiești, imediat ce instanța similară din Constanța va trimite întreaga documentație noului complet învestit cu judecarea cauzei.

"În dosarul respectiv, Primăria Mangalia dorește menținerea în patrimoniul orașului a două suprafețe de teren de la marginea Șantierului DMHI, în suprafață de aproximativ 23 ha. Precizăm că întreaga suprafață de teren pe care își desfășoară activitatea DMHI a rămas în patrimoniul Mangaliei, după ce instanța de judecată a respins cererea comunei Limanu de trecere a Șantierului Naval pe teritoriul acestei localități. Pe suprafețele rămase în litigiu există un doc uscat, exceptat de la plata taxelor și impozitelor locale, precum și depozite de pământ depus de-a lungul timpului, la malul mării", susțin reprezentanții Primăriei Mangalia.

În altă ordine de idei, în luna februarie, Primăria Limanu a câștigat în instanță procesul pe care-l avea cu Primăria Mangalia, litigiu în urma căruia ar trebui să vină mai mulți bani la bugetul local. Concret, Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză comunei Limanu, stabilind că 40 de hectare disputate cu Primăria Mangalia aparțin de drept localității Limanu. Din cele 40 de hectare, pe 23 dintre ele se întinde Șantierul Naval Daewoo. În acest litigiu, Primăria Mangalia a declarat recurs, cale de atac care se va soluționa la Ploiești. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4279 secunde