LIVETEXT. DISCURS ÎN PARLAMENT: "Retragerea OUG 13 și demiterea chinuită a unui ministru, prea puțin"

147
LIVETEXT. DISCURS ÎN PARLAMENT:

Articole recomandate

Klaus Iohannis a ajuns la Parlament, acolo unde transmite un mesaj legat de modificarea codurilor penale și de reacțiile generate de aceasta. Liderii coaliției guvernamentale i-au cerut ca mesajul să conțină și un apel la calm, în contextul amplelor proteste în mai multe orașe ale țării. 


Iată principalele declarații ale șefului de stat:


"Mulțumesc domnule președinte al Senatului. Doamnelor si domnilor parlamentari, m-aș fi adresat si Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja. Noilor si vechilor parlamentari va doresc succes si un mandat plin de realizări. Aș fi vrut astăzi sa va vorbesc despre lucruri importante despre Romania. Suntem in plina criză, sute de mii de omeni protestează in strada. O importanta cercetare sociologica arata ca 80% dintre români cred ca tara merge intr-o direcție gresita. Cum s-a ajuns aici, la numai o luna de la alegeri? In 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie, dar dupa aceea, doamnelor si domnilor, a intrat in coliziune frontala cu o parte importanta a societatii romanesti. A promis in primele zile de campanie, ceva, si s-a apucat de altceva. Nu prosperitatea romanilor a fost prima grija, ci să sa va ocupati de dosarele penalilor si romanii sunt indignati si revoltati. Asta e situatia. Ce facem dragilor, cum iesim din impas? Retragerea ordonantei 13 si eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puțin. Alegeri anticipate, insa, sunt alegeri anticipate, dar sun prea mult. Păi cine trebuie sa vină cu soluția, tot cel care a creat problema: PSD....


Update - PSD-iștii părăsesc sala. Replica lui Iohannis: "Ați obosit deja?"


Cica as dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu! Fals. Ati castigat, acum guvernati și legiferați. România are nevoie de un Guvern care lucreaza transparent, nu noaptea. Legiferați pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Sunt mari asteptari din partea societății: ce ati promis, faceti. Sunt asteptări din partea mediului economic. Nu va bateti joc. Pastrati trendul ascendent, păstrati cresterea economică. Lumea are mari asteptari de la noi. Daca PSD, care a creat această criza, nu va rezolva aceasta problemă, voi convoca consultări la Cotroceni, pentru a vedea ce e de facut. Doamnelor si domnilor, ce fel de națiune vrem să fim? Merita Romania acest sacrificiu pentru cațiva politicieni? 


Asta este intrebarea: ce fel de natiune vrem sa fim. Iar pentru asta voi convoca acesta referendum. Astept de la Parlament, un raspuns la solicitarea mea. Probabil ati urmărit demonstrații de la manifestatii: cea mai mare din Piata Victoriei, din alte localități. Imaginea aceea splendida cu telefoanele iluminate: iata, cand politicienii au incercat sa duca România pe coridoare intunecate, romanii au readus lumina. Democratia trebuie apărată, ințeleasă, și este nevoie de multa educatie. Si ii felicit pe părinții care și-au dus copiii in Piata Victoriei, pentru o demonstrație vie. Să păstrăm această țară vie, și la propriu, și la figurat. Vă mulțumesc! "




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5572 secunde