LIVETEXT. Primăria Corbu, clarificări despre construcțiile din zona plajei virgine. "Dorim transformarea comunei într-o stațiune de interes național"

1842
2
LIVETEXT. Primăria Corbu, clarificări despre construcțiile din zona plajei virgine.

Articole de la același autor

În aceste momente, în sala Căminului Cultural Corbu, are loc conferința de presă cu privire la construcțiile de pe plaja virgină Corbu. 


La conferință, este prezent primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare, Călin Hodoș, consultant biodiversitate și Marius Răducanu, avocat.


Vasile Lumînare: "Primăria Corbu își dorește un proiect de dezvoltare durabilă care sa respecte mediul înconjurător. În fiecare vară vin sute de turiști în urma carora rămâne foarte mult gunoi. Turiștii nu au parte de facilități minime. Fără aceste lucruri elementare nu putem face un turism corect. Plaja din Corbu nu este sălbatică. Comuna Corbu se află la marginea rezervației Biosferei Dunării. Ne aflăm în zona economică, deci construcția este permisă. Construcția nu se află pe plajă. Primăria Corbu își dorește transformarea comunei într-o stațiune de interes național. Zona comunei Corbu poate deveni un punct de atracție pentru turiști. Comuna Corbu este deschisă oricărui investitor care să ajute la crearea unui turism corect"


Marius Răducanu: "Regimul juridic al terenului pe care se construiește. Despre acesta vorbim. Am observat că informația a apărut în spațiul public distorsionat. La momentul solicitării de către dezvoltator al certificatului de urbanism, dumnealui a prezentat toate actele de care avea nevoie. Fosta administrație a facut propunerea ca acest teren să intre în circuit civil. Se vorbește despre distrugerea mediului. Acest aspect ar trebui lămurit de către specialiști."




Călin Hodor: "Începând din 2020 vorbim despre un act legislativ care modifică un ghid de a realiza evaluările adecvate. Legislația românească în înțelepciunea ei permite dezbaterea publică. În dezbaterea publică pe care am avut-o, nu au venit oameni interesați. Există 50 de zile de consultare publică. Publicul interesat poate veni cu comentarii și observații. Acest lucru nu s-a întâmplat. Există niște chestii care revin permanent legate de acest proiect. Cel mai des apare ideea că este vorba despre Sig Natura 2000. Și se spune că nu ar fi voie să se construiască acolo. Nu fiecare metru pătrat are aceeași importanță într-o arie naturală protejată. Se face zonare. Adică se precizează care este zona protejată și zona de dezvoltare durabilă. În zonele de dezvoltare durabilă există posibilitatea ca atunci când proiectul nu afectează flora și fauna, se poate construi. Vă mai dau un exemplu. Multe dintre eolienele din Dobrogea sunt construite în Situl Natural 2000."

Marius Răducan: "S-a emis un titlu de proprietate. Acest titlu a fost avizat de către Instituția Prefectului. Ulterior a intrat în circuitul civil. Instituția noastră, în 2019 când dezvoltatorul ne-a prezentat un contract de vânzare cumpărare și cu o carte funciară"


Vasile Lumînare: "Mai există și alte construcții în zonă. Este o construcție făcută cu aproximativ 10 ani în urma. Precedentul a fost creat. Noi vrem să aducem comuna la statut de stațiune. Vrem să atragem cât mai mulți investitori în zonă"


Comentează știrea

Cesare Mori
25 februarie 2022
Constanta= judetul cel mai corupt

Da , schimbam fata comunei Corbu, propun sa facem o inchisoare de maxima securitate ptr toti locatarii care vor lua 10 ani + . Bai , nu va e rusine ! De ce lumea ii iubeste pe Simion ,Sosoaca & Co sau pe Putin , din cauza acestor corupti nesimtiti gen Lumanare & Co.PNL & PSD iubesc coruptia din moment cel sustin. Am votat cu pana acum cu PNL si USR in speranta ca vom scapa de aceste specimene gen Lumanare. Acum o sa votez cu AUR & Simion, macar asta face liste precum Putin si se tine de cuvant PS. Nu ca fac propaganda dar pasivitatea si incompetenta DNA ului in acest caz de coruptie ma face sa votez cu Simion & Co.

Jon
26 februarie 2022
Corupție la nivel instituțional

NU VA ESTE RUȘINE SA VENIȚI CU ASEMENEA JUSTIFICĂRI??? PUTEȚI FACE STAȚIUNE DIN CORBU DAR NU ACOLO, CONSTRUCȚII DE BETON PE PLAJĂ, ALA ESTE UN CARTIER. O SA ANULEZE INSTANTA TOATE AVIZELE ( ILEGALE) ȘI AUTORIZATIA EMISA DE PRIMĂRIE. CÂT PARANDARAT ATI LUT PENTRU ACELE VILE???

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6252 secunde