Liviu Dragnea convoacă, luni, Parlamentul în sesiune extraordinară

190
Liviu Dragnea convoacă, luni, Parlamentul în sesiune extraordinară - liviudragneaademisionatdinguvern-1483904545.jpg
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara, că va convoca, luni, Parlamentul Parlamentul în sesiune extraordinară pentru ca Guvernul să poata da ordonanțe. Momentan, nu poate face acest lucru deoarece, PNL a atacat la Curtea Constituțională legea de abilitare a Executivului de a da ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare.


"Mâine convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară. De ce? Pentru ca Guvernul să poată să emită ordonanțe. Parlamentul fiind convocat în sesiune extraordinară, Guvernul poate emite ordonanțe. Noi nu ne pierdem în detalii. Am văzut că acest Guvern se dorește să fie blocat, foarte bine, folosim toate pârghiile legale și constituționale pe care le avem pentru a asigura Guvernului condițiile să guverneze", a anunțat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.


Liderul PSD a criticat PNL pentru atacarea la CCR a legii de abilitare a Guvernului și a promis că va analiza, cu atenție, în perioada următoare gesturile și acțiunile opoziției.


"În următoarele zile și noi și Guvernul o să analizăm cu atenție toate gesturile, acțiunile, inclusiv ale Opoziției. Pentru că suntem primul caz când se atacă la Curtea Constituțională o lege de abilitare a Guvernului de a administra țara în timpul vacanței parlamentare, adică de a putea emite ordonanțe. Este un singur scop aici, acela de a bloca activitatea Guvernului, adică de a bloca activitatea statului", a mai spus Liviu Dragnea. 


De asemenea, Liviu Dragnea l-a avertizat pe președintele Klaus Iohannis că, în cazul în care va încerca blocarea sau întârzierea legilor adoptate de Parlament, Guvernul va utiliza instrumentul Ordonanțelor de Urgență, acte normative care nu au nevoie de dezbatere parlamentară sau de promulgare din partea președintelui pentru a intra în vigoare.


"Dacă o să ajungem la concluzia că asta se intentioneaza (blocarea legilor adoptate de Parlament - n.r.) atunci, poate, Guvernul va utiliza Ordonanțe de urgență, pentru cî România nu poate rămâne blocată din cauza unor orgolii sau unor supărări. România are nevoie de legi. Dacă se intenționează, și încep să văd că se intenționează să se bloccheze aplicarea legilor sau promulgarea lor, întârzierea lor, atunci Guvernul poate să adopte ordonanțe. Pentru că oamenii au nevoie de măsurile pe care noi le-am promis și noi vrem să le facem. Noi nu dăm la o parte măsurile, uităm de nevoile oamenilor, dorințele lor, dorința noastră de a crește România, lăsăm totul la o parte ca să ne ciondănim și să ne batem în proceduri. Așa ceva nu facem", a avertizat Liviu Dragnea la România TV.


Întrebat dacă are în vedere inclusiv suspendarea președintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a negat. 
"Nu, am spus mereu că trebuie avută în vedere ca ultima soluție, ultima soluție pe care nici măcar n-o văd în zare. Nu asta este preocuparea noastră. Categoric nu", a mai spus el, potrivit News.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5001 secunde