Pentru că primarul nu a plătit datoriile către Rominservices Therm,

Locuitorii Mangaliei ar putea rămâne de luni fără apă caldă

1032
Consilierul democrat-liberal din Mangalia Paul Foleanu a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că, începând de luni, locuitorii municipiului vor rămâne fără apă caldă. Potrivit democrat-liberalului, reprezentanții Rominservices Therm au pus deja afișe la fiecare scară de bloc pentru a-i înștiința pe cetățeni în legătură cu situația actuală a companiei și cu datoriile pe care le are administrația locală către Rominservices Therm.
El a adresat o rugăminte atât primarului Claudiu Tusac, cât și reprezentanților PSD și PNL pentru a interveni pe lângă edil, astfel încât acesta să achite până luni datoria către Rominservices Therm. "Am rugămintea către primar ca, între două seri petrecute la Festivalul Mangalia, să își îndeplinească și această obligație și să nu lase cetățenii pe căldurile acestea în condiții de Evul Mediu", a declarat Paul Foleanu.
Consilierul a mai explicat că, până acum, edilul nu a reușit să achite decât două miliarde de lei vechi dintr-o datorie de aproximativ 130 de miliarde de lei vechi.
Încă de la mijlocul lunii iulie, Rominservices Therm a solicitat autorităților locale plata urgentă a restanțelor aferente subvenției pentru energia termică, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ patru milioane de dolari. "În caz contrar, compania nu va mai putea susține financiar aprovizionarea cu combustibil și implicit producerea și furnizarea de apă caldă menajeră și încălzire pentru locuitorii orașului Mangalia", a anunțat atunci societatea într-un comunicat de presă.
Restanța de aproximativ patru milioane de dolari s-a acumulat în perioada septembrie 2007 - mai 2010, aceasta regăsindu-se integral în datoria companiei către furnizorul de combustibil.
Rominservices Therm este un parteneriat public-privat, creat la finalul anului 2002, între compania Rominserv și Consiliul Local Mangalia. În plus, compania este primul operator din România licențiat, în luna septembrie 2003, de Agenția Națională de Reglementare a Serviciilor Comunale, potrivit comunicatului de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde