Lucian Bolcaș , propus de Senat pentru funcția de judecător la CCR

87
Lucian Bolcaș , propus de Senat pentru funcția de judecător la CCR - bolcas-1386753938.jpg
Lucian Bolcaș a fost propus de Senat pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Bolcaș ar urma să îi ia locul Iuliei Motoc. Pe 18 decembrie, Motoc va depune jurământul pentru a deveni judecător din partea României la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, transmite Realitatea.net.
"E măgulitoare propunerea făcută de colegii mei. pentru orice jurist este o încununare a întregii sale cariere. Eu sunt un om care mi-am iubit și îmi iubesc profesia, poate mai mult decât s-ar aștepta cineva să creadă. Pentru mine e un lucru deosebit și mă emoționează", a declarat Lucian Bolcaș la Realitatea TV.
Bolcaș a precizat că respectul față de Constituția României e un lucru esențial.
"Va fi un lucru constructiv ce trebuie făcut. Trebuie regândite o serie întreagă de lucruri. Mă bazez pe un principiu al continuității, de păstrare a unor lucruri extraordinar de bune ce s-au făcut de la începutul existenței CCR. În ceea ce privește poziția oamenilor de la CCR, cred că cel mai mult contează și valorează poziția lor profesională. Este adevărat că CCR e un oragnism politico-juridic, dar, în primul rând, respectul față de Constituția României mi se pare un lucru esențial", a mai spus Bolcaș.
Lucian Augustin Bolcaș are 70 de ani și a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității, soldat cu o condamnare de 2 ani și jumătate de închisoare pentru fostul premier.
Bolcaș a bifat și trei mandate de parlamentar, fiind senator PRM în 3 legislaturi: 2000 - 2004, 2004 - 2008 și 2008-2012.
În anul 2010 a fost exclus din PRM, înscriindu-se ulterior în PSD Ilfov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : CCR respinge contestația lui Băsescu
Pagina a fost generata in 0.9565 secunde