CCR respinge contestația lui Băsescu

101
CCR respinge contestația lui Băsescu - judecator0417dfc95118-1383737890.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestația formulată de președintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea României la Consiliul European. Anunțul a fost făcut, miercuri, de președintele Curții, Augustin Zegrean.


Acesta a precizat că sesizarea formulată de președintele Traian Băsescu a fost respinsă ca nefondată și neîntemeiată, decizia fiind luată cu majoritate de voturi.


Șeful statului a contestat atributul Parlamentului de a se implica în definirea mandatului Guvernului la Consiliul European, precizând că președintele ar trebui să fie instanța care stabilește acest mandat.


Președintele Traian Băsescu a trimis Curții Constituționale, în octombrie, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, care se referă la reprezentarea la Consiliul European.


Potrivit Mediafax, în sesizarea președintelui se arată că unele prevederi ale legii "sunt neconstituționale deoarece contravin Art. 80 alin. (1), coroborat cu Art. 91 și Art. 148 alin. (4) din Constituția României, republicată, în ceea ce privește dreptul Președintelui României, în calitate de șef al statului și conducător al politicii externe a statului român de a emite mandate de reprezentare la Consiliul European, atunci când consideră necesar, fără alte condiționări din partea puterii legislative sau executive".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5159 secunde