De ce a fost scos Crin Antonescu de pe lista de protocol de la Cotroceni

141
De ce a fost scos Crin Antonescu de pe lista de protocol de la Cotroceni - antonescucrin251338500-1382094676.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu susține că președintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administrației Prezidențiale, pentru că a avut un comportament "necuviincios". "Nu are nicio legătură cu impolitețea. Protocolul prezidențial implică un anumit comportament când vii acolo. Să știți că sunt oameni care la Ziua Națională nu respectă o anumită conduită și sunt tăiați de pe listă pentru anul următor și niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios. Nu mai este pe lista de protocol a Cotroceniului. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun protocol din lumea asta nu lucrează: 'Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeți data viitoare'", a spus Băsescu, la B1 TV, întrebat despre absența lui Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Economiei.
 
Șeful statului a afirmat că Antonescu poate să vină la Cotroceni ca turist sau dacă se va conveni că nu va încălca protocolul. "Ori ca turist, în grupuri organizate, sau dacă va fi o discuție în care să convenim că nu se poate încălca protocolul la Cotroceni. Altfel, aici sunt niște automatisme: cine încalcă protocolul nu mai rămâne pe lista de invitați la evenimente de protocol", a răspuns Băsescu, întrebat cum va mai veni Antonescu la Cotroceni. 


Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a depus miercuri jurământul de învestitură în funcție, la Palatul Cotroceni, eveniment la care președintele Senatului, Crin Antonescu, nu a fost prezent. Antonescu a motivat absența precizând că nu a fost invitat de Administrația Prezidențială. La sfârșitul lunii august, la ceremonia de depunere a jurământului în funcția de ministru al Transporturilor de către liberala Ramona Mănescu, Crin Antonescu a plecat din sala de ceremonii înainte că președintele Băsescu să își susțină discursul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3283 secunde