Președintele Traian Băsescu a promulgat legea privind finanțele publice

74
Președintele Traian Băsescu a promulgat legea privind finanțele publice - poza1377533414-1381749000.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a semnat luni decretul privind promulgarea actului normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice.




Pe 9 octombrie, Curtea Constituțională a României (CCR) a respins cu majoritate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea deputaților PDL, UDMR și PP-DD privind neconstituționalitatea Legii pentru modificarea și completarea Legii 500/2002 privind finanțele publice. 
PDL, PP-DD și UDMR au sesizat CCR cu privire la acest act normativ, deoarece au considerat că ar limita dreptul parlamentarilor de a formula amendamente la proiectul de buget. 


Deputatul democrat-liberal Claudia Boghicevici a anunțat recent că cele trei partide au sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea a două articole din acest act normativ. 


"Contestăm articolele 17 alineat 2 și articolul 36. Acest proiect încalcă Constituția României și dreptul parlamentarilor de a reprezenta interesul cetățenilor, cei care ne-au trimis în Parlamentul României", a declarat deputatul PDL. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6969 secunde