"E nepermis ca o țară ca România să nu-și poată asigura sută la sută hrana de care are nevoie"

74
Președintele Traian Băsescu a spus, astăzi, că politicul trebuie să-și asume o strategie pentru agricultură, ce ar putea avea ca obiectiv chiar reducerea "până la eliminare" a importurilor, el opinând că "este nepermis ca o țară ca România să nu-și poată asigura 100% hrana de care are nevoie".


El a făcut aceste declarații în discursul rostit la festivitățile cu prilejul Centenarului Societății Române a Horticultorilor, organizate la Academia de Științe Agricole și Silvice "Gh. Ionescu-Șișești".


"Astăzi, când împlinim o suă de ani (ai Societății Române a Horticultorilor - n.r.), nu putem să nu observăm câteva cifre: în legumicultură suprafața utilizată a crescut cu 16.000 de hectare față de suprafața utilizată în 1990, dar, când privim la cantitățile recoltate, de 10-14 tone de legume pe hectar, nu putem să nu constatăm că sunt de două-trei ori mai mici decât în țările vechi membre UE, deci avem o legumicultură extensivă, dar o productivitate redusă", a spus el.


Potrivit Agerpres, șeful statului a mai menționat totodată că în România se importă 131.000 de tone de fructe și se exportă 21.000 de tone.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.026 secunde