România susține fără rezerve găsirea unei soluții de punere în libertate a Iuliei Timoșenko

79
România susține fără rezerve găsirea unei soluții de punere în libertate a Iuliei Timoșenko - iuliatimoenko-1382607631.jpg

Articole de la același autor

Președintele Băsescu a declarat, astăzi, la plecarea către Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, că România susține fără rezerve găsirea unei soluții de punere în libertate a Iuliei Timosenko, menționând că în același timp trebuie să nu fie întârziată apropierea Ucrainei de UE.

Șeful statului a menționat că nu mai puțin important este ca Ucraina să semneze Acordul de liber schimb și pe cel de Asociere.

"Știți foarte bine că există țări care ridică restricții în ceea ce privește Ucraina, datorită situației doamnei Timoșenko. România susține fără rezerve găsirea unei soluții de punere în libertate a doamnei Timoșenko, considerând, ca și marea majoritate a statelor, că doamna Timoșenco a avut parte de un proces politic", a precizat șeful statului.

El a menționat că în acest caz "trebuie găsită soluție și în același timp să nu întârziem apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană", precizând că, altfel, alternativa Ucrainei este către est.

"Uniunea Europeană trebuie să aibă forța să răspundă pozitiv opțiunii Ucrainei de a se apropia de UE", a mai spus Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a precizat că unul dintre subiectele Consiliului European este legat de summit-ul de la Villnius, din perioada 28-29 noiembrie, el precizând că, pentru România, miza este Republica Moldova și parafarea acordului de asociere la Uniunea Europeană în integralitatea lui și parafarea Acordului de liber schimb, de asemenea, în integralitatea lui.

Partidul aflat la putere în Ucraina a depus vineri în Parlament un proiect de lege care ar permite, dacă va fi adoptat, plecarea Iuliei Timoșenko în străinătate, relatează AFP.

Cazul Timoșenko este în centrul negocierilor Ucrainei cu Uniunea Europeană, care condiționează semnarea acordului de asociere de eliberarea fostului premier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5994 secunde