Lucian Croitoru va cere PSD trei nominalizări pentru MAI

733
Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a început, ieri, consultările cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern. El s-a întâlnit, la ora 14:00, cu reprezentanții PD-L, declarând, la finalul discuțiilor: "Eu intenționez să obțin o majoritate pentru a prezenta Guvernul în Parlament" și, de asemenea, că va cere "PSD-ului două-trei nominalizări pentru postul de ministru de Interne". "Nu exclud ca oa-meni care au fost miniștri să mai fie", a adăugat Croitoru. Premierul desemnat se va întâlni astăzi și cu PNL, PSD, liderii minorităților naționale și cei ai UDMR.
Lucian Croitoru anunțase inițial că se va întâlni luni și cu reprezentanții PNL și ai minorităților naționale, însă în cele din urmă, întâlnirea a fost programată pentru astăzi.
Liderul social-democrat Mircea Geoană, care, inițial, declarase că o întâlnire cu Croitoru nu își are rostul, în condițiile în care PSD îl susține pe Klaus Johannis la șefia Guvernului, a acceptat, în cele din urmă, o întâlnire cu Lucian Croitoru, precizând însă că face acest lucru "din politețe".
PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale au anunțat că îl susțin pentru funcția de premier al României pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, dar acesta a fost respins de președintele Traian Băsescu. Șeful statului l-a desemnat pe Lucian Croitoru să formeze noul guvern. PD-L este singurul partid parlamentar care și-a anunțat sprijinul pentru premierul desemnat.
Tot ieri, Mircea Geoană și Crin Antonescu au făcut publică intenția de a transmite, din partea opoziției, o scrisoare președintelui Traian Băsescu în care să își manifeste opțiunea pentru desemnarea lui Klaus Johannis în funcția de premier și retragerea mandatului acordat lui Lucian Croitoru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2439 secunde