În cadrul Colegiului Director Județean de sâmbătă,

Pedeliștii constănțeni și-au anunțat obiectivul: minim 40% în primul tur al alegerilor prezidențiale

1318
Pedeliștii constănțeni și-au anunțat obiectivul: minim 40% în primul tur al alegerilor prezidențiale - 36bddf5b1a3c2410ac9a49a4fbb22a07.jpg

Articole de la același autor

Democrat-liberalii constănțeni au participat, sâmbătă dimineață, la Colegiul Director Județean al partidului, eveniment care a avut loc în sala mică a Casei de Cultură și la care, deși au fost invitați, nu au participat toți liderii organizațiilor
PD-L din județ. Cu toate acestea, sala a fost plină, alături de conducerea partidului luând parte la reuniune membrii Biroului Permanent Județean, câțiva primari democrat-liberali din județ, precum și pedeliști din cadrul Organizației Municipale a PD-L Constanța. Din prezidiul Colegiului Director au făcut parte Mircea Banias, liderul PD-L Constanța, prim-vicepreședinții Constantin Chirilă și Adrian Manole, deputații Maria Stavrositu și Zanfir Iorguș, prim-vicepreședintele Organizației Județene de Femei a PD-L, Paloma Petrescu, și președintele Organizației Oamenilor de Afaceri PD-L Constanța, Sorin Ionel.
Interesant de remarcat a fost, însă, faptul că deși Colegiul Director Județean a avut caracterul unei întâlniri în care s-a dat efectiv semnalul de luptă al campaniei pentru prezidențiale, au existat și membri PD-L care nu s-au sfiit să aducă, în acest context, o serie de critici Organizației PD-L Constanța, așa cum au fost deputații Maria Stavrositu și Zanfir Iorguș. De asemenea, trebuie precizat că în prima parte a reuniunii democrat-liberalilor de la malul mării au participat și reprezentanți ai țărăniștilor constănțeni care, prin vocea liderului județean, Tudorel Chesoi, au ținut să își exprime din nou susținerea pentru candidatul PD-L la prezidențiale, motivând că, prin sprijinirea efectivă a unui aspirant care provine dintr-un partid parte a PPE, nu se vor mai irosi voturi.

PD-L Constanța nu face nicio înțelegere cu PSD
Liderul PD-L Constanța, sena-torul Mircea Banias, a prezentat un scurt bilanț al organizației, de la momentul preluării mandatului de președinte interimar, în vara lui 2008, și până în momentul de față. Astfel, potrivit declarațiilor sale, dacă atunci când și-a asumat postul de lider al pedeliștilor tomitani organizația se afla în cel mai de jos punct posibil, urmare a tensiunilor care au dezbinat organizația, ultimele alegeri au readus PD-L Constanța la o distanță foarte mică față de principalul său competitor, anume PSD.
La colegiul de sâmbătă, Banias a anunțat și că "obiectivul clar asumat" de organizația de la Constanța este "câștigarea alegerilor prezidențiale în județ, atât în primul tur, cât și în al doilea", aspect subliniat, ulterior, și de prim-vicepreședintele partidului, Adrian Manole, care a afirmat că PD-L Constanța își dorește, în primul tur, un procent de minimum 40% pentru Traian Băsescu.
În plus, senatorul Colegiului 4, Mircea Banias, a atras atenția că nu va exista, atât timp cât el va ocu-pa fotoliul de președinte al PD-L Constanța, nicio înțelegere în plan local cu PSD-ul.
Totodată, în perspectiva proxime-lor alegeri pentru mandatul de șef al statului, Banias a specificat că în această toamnă se va desfășura, probabil, cea mai tensionată campanie electorală a ultimilor 20 de ani. Mai mult decât atât, el a atras atenția că, fără o mobilizare și o organizare ireproșabile pentru câștigarea alegerilor, pe democrat-liberali nu îi așteaptă decât trecerea în opoziție, unde vor fi ținta permanentă a "tentativelor de hărțuire" marca PSD și PNL.
Discursul prim-vicepreședintelui Adrian Manole s-a pliat în mare măsură pe cel al lui Mircea Banias, cu mențiunea că fostul europarla-mentar a făcut distincția între alegerile din 2004, atunci când Traian Băsescu a fost susținut de Alianța PD-PNL, și actualul moment, în care, exceptând sprijinul anunțat de PNȚCD, oficial, un singur partid îl susține pe Băsescu.
De asemenea, Manole a menționat și că anunțul oficial al candidaturii lui Traian Băsescu la funcția de președinte va avea loc "probabil în cursul lunii octombrie".

Întâlnirile la restaurant nu sunt pe placul tuturor pedeliștilor
Deputatul Colegiului 10, Maria Stavrositu, a mărturisit de la bun început că formula în care pedeliștii s-au reunit sâmbătă o bucură și că, de asemenea, este de preferat întâlnirilor care până acum aveau loc la… restaurant: "Până acum eram obișnuiți să ținem acest gen de întâlniri la restaurant. E prima dată când ne întâlnim într-un astfel de cadru", a fost, mai exact, declarația parlamentarului constănțean.
Un alt aspect asupra căruia Stavrositu a atras atenția a fost ajutorul de care primarii PD-L din județ au nevoie, iar aici ea a sugerat că echipa PD-L Constanța ar trebui să se implice mai mult. Nu în ultimul rând, deputatul democrat-liberal și-a exprimat și regretul că evenimentul nu a reprezentat, totuși, o reuniune în formulă completă a liderilor PD-L din județul Constanța sau, cel puțin, dacă nu completă, măcar mai extinsă.
În același spirit critic a vorbit și deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguș, în opinia căruia dacă "din punct de vedere administrativ PD-L nu-și va mobiliza toate forțele, nu va reuși în confruntarea cu PSD". În această ordine de idei, Iorguș a declarat și că, dacă democrat-liberalilor le-a fost greu într-un județ guvernat de PSD, avându-l, totuși, pe Traian Băsescu ca președinte, în condițiile în care acesta din urmă nu va câștiga, va fi cu atât mai dificil. "Cum ne va fi fără el?", a sunat, concret, întrebarea deputatului.
Totodată, Iorguș a menționat și că partidul său nu a răspuns atacurilor din ultima vreme, venite fie din partea Consiliului Județean Constanța, fie din alte direcții, cu "unitatea" care s-ar fi impus, și asta pentru că, a continuat el, în partid "încă mai sunt colegi care au jucat sau joacă la două capete". El nu a făcut, totuși, nicio nominalizare în sensul acesta.
Atmosfera Colegiului Director Județean al PD-L Constanța a oscilat, așadar, între optimismul de campanie și criticile, probabil constructive, la adresa propriului partid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4939 secunde