Ludovic Orban, încolţit de gruparea reformistă a PNL. „Şi-a atins limitele”

Marţi, 19 Ianuarie 2021, 00:00
906
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, luni, că este nevoie de o schimbare la vârful partidului, susţinând că, în ultimul an, lucrurile nu au funcţionat, iar preşedintele Ludovic Orban „şi-a atins limitele”.

După atacul lui Rareş Bogdan la adresa fostului premier Ludovic Orban prin care primul a susţinut că este nevoie de schimbarea liderului PNL din cea mai înaltă funcţie a partidului, luni, a ieşit la atac şi secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Printre altele, el a afirmat că în partid există o grupare reformistă, care doreşte o schimbare de abordare şi o întinerire a PNL, din care fac parte Emil Boc, Ilie Bolojan, Ioan Popa, Romeo Dunca, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gorghiu.

„Eu cred că este nevoie de o schimbare la vârful PNL, pentru că vedem că lucrurile nu au funcţionat în ultimul an de zile, mai ales în perioada guvernării Orban când deciziile au fost luate discreţionar, când au fost promovaţi oameni pe bază de loialitate şi nu de competenţe, când au fost numiţi secretari de stat, şefi de agenţii, oameni care nu aveau nicio legătură cu profesia pentru care au fost numiţi, iar, mai mult decât atât, toate aceste numiri nu au fost trecute prin filtrul comisiilor de specialitate ale PNL sau prin Biroul Permanent Naţional”, a spus Sighiartău, la Digi24.

În opinia sa, au fost făcute mai multe greşeli şi nu a existat nicio consultare în interiorul partidului, motiv pentru care pledează pentru o nouă echipă de conducere a PNL. În plus, Robert Sighiartău consideră că Ludovic Orban „şi-a atins limitele”.

„Domnul Orban are meritele lui, dar şi-a atins limitele şi, odată ce a început să marginalizeze oameni ca Boc, Bolojan, Rareş Bogdan în actul guvernamental şi a luat deciziile discreţionar doar cu nişte consilieri de-ai dânsului care îi sunt doar loiali şi nimic mai mult, atunci normal că s-a rupt acest fir pe care PNL l-a construit din 2017, când am spus foarte clar că vrem să reformăm ţara, să dezvoltăm România şi vrem să o dezvoltăm pe premisele celor care reuşit la nivel local, care au promovat oameni competenţi în administraţiile lor locale, care au muncit şi care au pus fiecare oamenii la locul lor în funcţie de competenţe. Acest lucru nu s-a întâmplat în ultimul an de guvernare. Mai mult decât atât, au fost şi câteva decizii privind traseismul şi au fost câţiva oameni veniţi din alte partide care au afectat credibilitatea PNL şi eu, ca om tânăr, care cred în schimbarea României şi care îmi doresc să avem o altfel de politică după 30 de ani, nu sunt de acord cu felul acesta de abordare şi consider că trebuie o schimbare totală la vârful PNL”, a mai spus Robert Sighiartău.

Din aceste motive, secretarul general al PNL a spus că el consideră că este nevoie de organizarea unui Congres ordinar al PNL, la vară.

În ceea ce priveşte candidatul preferat de gruparea reformistă din PNL pentru funcţia de preşedinte al partidului, Robert Sighiartău a precizat că în următoarele săptămâni această echipă va face o propunere.

„În următoarele săptămâni se va degaja o variantă pentru funcţia de candidat la preşedinţia PNL. După discuţii cu colegii, cu membrii PNL vom consulta partidul şi vom vedea care este cea mai bună variantă pentru PNL”, a spus Robert Sighiartău.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4137 secunde