Ludovic Orban: Vom iniția un proiect de modificare a tuturor Legilor Justiției

258
Ludovic Orban: Vom iniția un proiect  de modificare a tuturor Legilor Justiției - ludovicorban-1540125336.jpg
 Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, ieri, că partidul pe care îl conduce va iniția un proiect de modificare a tuturor legilor justiției în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Liderul liberal a mai spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că inclusiv Codul penal și Codul de procedură penală trebuie să fie puse în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția, dar și cu deciziile Curții Constituționale.

"Am luat decizia de a iniția un proiect de lege de modificare a tuturor legilor justiției în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția. În privința Codului penal și a Codului de procedură penală, deja Curtea Constituțională s-a pronunțat pe Codul de procedură penală, identificând 64 de prevederi neconstituționale. Toate trebuie transpuse, toate trebuie rediscutate în conformitate cu solicitarea Comisiei de la Veneția, astfel încât să nu se schimbe politica penală dramatic. Și aici trebuie să ținem cont de aceste puncte de vedere și recomandări ale experților, ale specialiștilor de la nivelul Comisiei de la Veneția", a declarat Orban.

De asemenea, el a atras atenția majorității parlamentare că nerespectarea valorilor europene ar putea afecta interesele fundamentale ale României.

"Dacă majoritatea nu se trezește și nu-și dă seama că nu mai sunt de capul lor și că nu pot să-și permită să se comporte ca un vechil pe propria moșie, că trebuie să respecte toate valorile, principiile, reglementările și standardele de la nivel european, pentru că altfel pun în pericol interesele fundamentale ale României", a mai spus președintele PNL.

Și Uniunea Salvați România a anunțat, vineri, că va depune proiecte de lege pentru a transpune toate recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției și codurile penale, imediat după publicarea rapoartelor oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4672 secunde