Luni începe Reuniunea Anuală a Diplomației Române

117
Luni începe Reuniunea Anuală a Diplomației Române - 4comunicat5-1599413658.jpg

Articole recomandate

Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR) începe luni, tema ediției din acest an fiind "Impactul pandemiei asupra tendințelor internaționale și răspunsurile diplomației române", potrivit Agerpres.


Reuniunea, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, se desfășoară în perioada 7-9 septembrie și va avea loc, în premieră, în format online, prin sistem de videoconferință.


Lucrările Reuniunii Anuale a Diplomației Române vor fi conduse de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, iar premierul Ludovic Orban va participa la sesiunea de deschidere.


Invitații străini ai ediției din acest an sunt: ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care va fi prezent la București în cadrul unei vizite oficiale, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Hașemit al Regatului Iordaniei, Ayman Safadi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Kang Kyung-wha, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Spaniei, Arancha Gonzalez Laya, și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, precizează un comunicat al MAE.


"Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus, principalele teme abordate în cadrul sesiunilor din acest an vizează impactul crizei pandemice asupra relațiilor internaționale și tendințelor globale și adaptarea instrumentelor diplomației române în acest context", menționează sursa citată.


De asemenea, vor fi abordate provocările semnificative cu care s-a confruntat diplomația română și lecțiile învățate în contextul pandemiei cu scopul analizării și identificării liniilor de acțiune concretă pentru a sprijini evoluțiile pe plan extern favorabile intereselor României.


Lucrările reuniunii se vor referi și la modalitățile de a consolida gestionarea componentelor consulare în contextul actual, cu scopul protejării și promovării drepturilor cetățenilor români din țară și din străinătate, mai arată MAE.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9803 secunde