MAE monitorizează evoluțiile din Africa privind Ebola

78
MAE monitorizează evoluțiile din Africa privind Ebola - e1-1407742773.jpg

Articole de la același autor

MAE informează că monitorizează în permanență, prin intermediul misiunilor diplomatice în Africa de Vest, evoluția impactului Ebola, menționând că nu s-au primit solicitări de asistență pentru repatriere și nici nu au fost informări cu privire la existența unor cetățeni români afectați de virus.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice în Africa de Vest, monitorizează în permanență evoluția impactului virusului Ebola.

"De asemenea, ambasadele României din Africa de Vest participă constant alături de partenerii din Uniunea Europeană la numeroase întâlniri de lucru pe această temă, existând o cooperare permanentă inclusiv pe acest subiect. De asemenea, MAE este în contact permanent cu autoritățile locale din această zonă. În acest context, informăm că Guineea a închis temporar granițele cu Liberia și Sierra Leone. Autoritățile declară că măsura a fost luată preventiv, pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine", se arată în comunicatul MAE.


Potrivit comunicatului, Ministerul Sănătății din Nigeria a pus în aplicare un plan de măsuri, procedând la verificarea persoanelor care intră în țară prin toate punctele de frontieră (porturi, aeroporturi și graniță terestră). Personalul medical din această țară verifică prin mijloace speciale starea de sănătate a persoanelor care sosesc în Nigeria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5525 secunde